Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Roetman-Kanis zeventig jaar getrouwd

Geplaatst op: 9 mei 2016

Foto Tineke Buitink/Breman.net

Burgemeester Bilder bezocht maandag Albert Roetman en Annigje Kanis. Zij vieren namelijk vandaag hun zeventig jarig huwelijk. Dat startte destijds in de gemeente Zwollerkerspel.

De 99-jarige Albert is geboren aan de Kamperzeedijk en groeide op in een gezin met 6 kinderen. Annigje, nu 96 jaar, bracht haar jeugd door in Mastenbroek als oudste van 4 kinderen. Beiden woonden ze op de boerderij. Albert en Annigje leerden elkaar rond 1940 kennen tijdens het schaatsen.

Na hun huwelijk zetten ze de boerderij voort van Albert’s ouders aan de Kamperzeedijk. Daar werden 6 kinderen geboren, 4 zonen en 2 dochters. Later werd de familie uitgebreid met 20 kleinkinderen en 14 achterkleinkinderen.

Albert zorgde voor het vee en Annigje hielp, naast de zorg voor het gezin, mee op de boerderij.
In zijn vrije tijd zette Albert zich in voor de ruilverkaveling Kampereiland. Ook werkte hij graag op het bouwland. Annigje mocht graag handwerken, ging naar het zangkoor en was bestuurslid van de plattelandsvrouwen. Samen kijken ze terug op hun gezamenlijke fietstochtjes en het familiebezoek naar Amerika.

Na hun pensioen vertrok het echtpaar van de boerderij aan de Kamperzeedijk naar IJsselmuiden. In 2009 kwamen ze weer terug in Genemuiden en vonden hun thuis aan de Zuidwal 14 in de Meente. Sinds 5 jaar verblijft Annigje daar op de verpleegafdeling.

Ter ere van dit bijzondere jubileum wordt er in familiekring een klein feestje in de Meente gehouden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500