Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub neemt arbitragebeleid DESZ over

Geplaatst op: 11 mei 2016

Tekst en foto's Henk Kuik

Sportclub Genemuiden neemt het arbitragebeleid van DESZ over. Ook veel andere regioclubs ondertekenden daarvoor woensdag in Zwartsluis  het Arbitrage Samenwerkingsconvenant Regio Voetbalverenigingen. In de kantine van DESZ waren de afgevaardigden van SVBS’67 uit Belt Schutsloot, VHK uit At. Jansklooster, SC Genemuiden, Olympia’28 uit Hasselt, SC Rouveen, VV Staphorst, FC Meppel , SVN’69 uit Nijeveen en DESZ uit Zwartsluis hiervoor bijeengekomen. De afgevaardigden van MSC en Alcides uit Meppel waren afwezig.

Na het welkomstwoord door DESZ bestuurslid Robert Jan de Vries gaf de voorzitter van de scheidsrechterscommissie van DESZ, Jaap Muis, een uiteenzetting over de totstandkoming van deze bijeenkomst en de officiële ondertekening van het convenant. Hij zette uiteen hoe één en ander bij DESZ tot stand was gekomen middels een beleidsplan en het daaruit voortvloeiende idee om dit regionaal bij de voetbalverenigingen te implanteren. Bij DESZ regelt een speciale commissie de aanstelling van scheidsrechters en de leden houden op zaterdag ook toezicht op de velden. Toeschouwers mogen niet over de omheining komen.

Hierna werd het woord gegeven aan Thijs Rozeboom van de KNVB, die een toelichting gaf op de samenwerking van de Voetbalverenigingen en de KNVB en gaf de credits voor de samenwerking aan de verenigingen die aan de totstandkoming hebben gewerkt en in het bijzonder de stuwende werking van Jaap Muis. Verder memoreerde hij dat de arbitrage binnen de verenigingen erg belangrijk is en dat er reeds verschillende cursussen hadden plaats gevonden. Hij wenste de samenwerkende regionale verenigingen ten slotte veel succes toe.

Vervolgens werd het convenant door de afgevaardigden van de aanwezige verenigingen ondertekend, waarna men gezamenlijk op de foto ging voor de aanwezige regionale pers.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500