Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Reind Breman bij themabijeenkomst PvdA

Geplaatst op: 12 mei 2016

De PvdA-afdelingen Zwolle en Zwartewaterland houden vrijdag 20 mei een openbare thema-avond over ‘werk voor jongeren met een (grote)afstand tot de arbeidsmarkt?’ Sprekers zijn onder meer Tweede Kamerlid John Kersten en voormalig ondernemer Reind Breman. Belangstellenden en jongeren die moeite hebben om een baan te vinden zijn van harte welkom bij de avond. Locatie is gebouw Linksaf in Hasselt.

De bijeenkomst is een vervolg op een landelijk én lokaal onderzoek van de PvdA. In samenwerking met de Wiardi Beckmanstichting onderzocht de partij de gevolgen van de nieuwe Participatiewet. Annemarieke Nierop van de Wiardi Beckmanstichting presenteert daarvan de uitkomsten. Ook zijn er in Zwolle en Zwartewaterland interviews gehouden met jongeren die moeilijk aan een baan komen. Anneke Speelman van de PvdA Zwolle vertelt daar meer over.

Na korte introducties van Kersten, Nierop, Speelman, Breman en PvdA-prominent Carry Abbenhues is er vooral ruimte voor discussie. De aanwezigen spreken in groepjes over het onderwerp en discussiëren met elkaar in een Politiek Café-achtige setting. Bedoeling is dat de avond veel informatie oplevert over waar mensen die lang zonder werk zitten tegenaan lopen. Uiteindelijk moet dat leiden tot meer kansen voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De PvdA hoopt daarom dat ook veel jongeren hun verhaal komen vertellen.

De avond in Linksaf (Prinsenstraat 22) in Hasselt begint om 18.00 uur. Voor bezoekers staan soep en broodjes klaar.

 

Voor meer informatie over de avond:

mevrouw G. Generaal (06-13100573; greetgeneraal@gmail.com)

of

mevrouw A. Speelman (06-20605358; anneke.speelman@xs4all.nl)

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500