Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Organisatie klaar voor het Edel Grass C-Talent Tournament

Geplaatst op: 15 mei 2016

Nu Sportclub Genemuiden zich het vege lijf heeft gered, is het tijd voor het jonge talent. Op zaterdag 28 mei komen Nederlandse en buitenlandse voetbaltalenten naar Genemuiden. Ze doen mee aan de tweede editie van het Edel Grass C-Talent Tournament. “We zijn er klaar voor. Vorig jaar kregen we veel complimenten en een aantal zaken aangereikt die we konden verbeteren. En dat hebben we gedaan”, zegt Jan Pleijsier namens de organisatie.

Na de eerste succesvolle editie is er een flinke stap voorwaarts gezet. Dit jaar zijn er minder amateurteams en doen buitenlandse ploegen uit Duitsland, België, Hongarije en Denemarken hun intrede. “Dat betekent ook een behoorlijke logistieke operatie. In totaal moeten we honderd mensen huisvesten en dat is ondertussen gelukt. De meeste buitenlandse ploegen combineren het toernooi met andere wedstrijden, zodat ze echt een tijd in Nederland zijn. Dat is ook de manier om dit toernooi verder te laten groeien.”

Want Pleijsier ziet mogelijkheden tot groei. Dromen van Barcelona en Chelsea is nooit verkeerd. “Ons voordeel is in ieder geval dat we een toernooi zijn voor jongens onder de veertien. Die zijn er niet of nauwelijks. Toen we Gerry Hamstra ooit benaderden met ons plan, stelde hij dat meteen voor. Mede daardoor denk ik dat er zeker nog rek in het toernooi zit. Al hangt alles samen met geld en dus sponsoren. Gelukkig is de medewerking tot nu toe geweldig. De huisvesting hebben we bijvoorbeeld allemaal gesponsord gekregen.”

Scouts van de grote clubs hebben het toernooi ook omcirkeld in hun agenda. De verwachting is dat de vaderlandse Top 3 weer een kijkje komt nemen. En Pleijsier hoopt natuurlijk op veel publiek. “We beginnen na een korte introductie van de teams om 09.30 uur. Daarna gaan we strak door en spelen we om 16.30 uur de finale. De prijsuitreiking volgt snel. Dat moet ook: alle teams willen zo snel mogelijk de bus in omdat ze over het algemeen een eind moeten rijden.”

De organisatie heeft aan alles gedacht, maar één zaak valt niet te organiseren: “Het is een buitenevenement en dus ben je afhankelijk van het weer. Buiten dat zijn we echter weer helemaal klaar voor het toernooi.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500