Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nacht van Gebed in Genemuiden

Geplaatst op: 20 mei 2016

Heb je vijanden lief’ is het thema van de Nacht van Gebed die Open Doors organiseert. In de nacht van 27 op 28 mei bidden christenen op honderden locaties in Nederland en Vlaanderen voor de vervolgde kerk en hun vervolgers. Ook in Genemuiden.

Dit jaar staat de organisatie nadrukkelijk stil bij degenen die vervolgen. Islamitische Staat, Boko Haram, Al-Shabaab, maar ook dictators als Kim Jong-Un van Noord-Korea en Isaias Afewerki van Eritrea. De opdracht van de Here Jezus uit Matteüs 5:43 ‘heb je vijanden lief’ is daarbij de inspiratie.

Na de recente aanslag met Pasen op christenen in Lahore, Pakistan waarbij meer dan zeventig doden vielen en honderden slachtoffers, liet een medewerker uit Pakistan weten: ‘Ik ben ervan overtuigd dat als vele christenen voor ons bidden, wij door kunnen gaan met het versterken van de kerk in Pakistan’.

Deze broeder en miljoenen vervolgde christenen zijn overtuigd van de kracht van ons gebed voor hen. Tijdens de Nacht van Gebed wordt er gebeden voor verschillende landen en halverwege de nacht is er een live-verbinding met een christen in India.

Gelooft u dat gebed impact heeft?

In Genemuiden en Zwartsluis komen christenen bij elkaar om tijdens de Nacht van Gebed te bidden. Vorig jaar deden er veel mensen mee. “We hopen dat veel christenen uit de regio zich aangesproken voelen en van 27 op 28 mei deelnemen aan de Nacht van Gebed. “Iedereen is van harte welkom”, geven de organisatoren van de plaatselijke kerken aan om mee te bidden en mee te leven in:

Genemuiden; De Schakel, Jan van Arkelstraat 18a, tijd 20.30 – 02.30
Zwartsluis; De Poort, Het Singel 16, tijd 20.30 – 01.00 uur
Hasselt; De bidders worden uitgenodigd om aan te schuiven in Genemuiden of Zwartsluis.

Niet alleen in Zwartewaterland blijven christenen een nacht wakker. Op meer dan driehonderd locaties in Nederland en België bidden duizenden christenen tijdens de Nacht van Gebed. Er wordt gebeden voor verschillende landen waarbij tevens een kort film fragment wordt vertoond. Van alle landen zijn er bijbehorende gebedspunten waar gezamenlijk (hardop of in stilte) voor wordt gebeden.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Meer informatie over de Nacht van Gebed en een overzicht van de gebedslocaties, vindt u op www.nachtvangebed.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500