Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brons voor EGSV-trio bij halve finale NK

Geplaatst op: 22 mei 2016

Acrogymnasten van EGSV deden zaterdag in Zwolle mee aan de halve finale NK acrogym E/D-lijn. Een spannende dag voor vier teams van EGSV die zich voor deze wedstrijd hadden gekwalificeerd.

De dag begon voor 2 senioren trio’s van EGSV. Het trio Diede Pleijsier, Noa Eenkhoorn en Maaike Kleine beet het spits af. Zij lieten een hele mooie oefening zien maar maakten tijdens het laatste element helaas een cruciale fout waardoor hun cijfer helaas niet voldoende was om het NK limiet te halen. Met een score van 23.35 werden ze uiteindelijk 13e. Ze kunnen terug kijken op een mooi seizoen!
Vervolgens was het de beurt aan het trio Lauren Landsman, Britt Visscher en Germaine van Dalfsen. Met een prachtige, foutloze oefening kregen zij een mooie hoge score van 25.60 van de jury. De meiden wisten gelijk dat dit voldoende was voor het limiet, maar of het hoog genoeg was om door te stromen bleef nog even spannend. Toen alle teams in de categorie E senioren geweest waren bleek dat het ruim voldoende was! Hun score bleek zelfs de derde score te zijn. Helaas samen met drie andere teams en door een iets lager technisch cijfer werden ze uiteindelijk vijfde op de ranglijst. Een heel knappe prestatie van dit jonge team!

In de middag was het de beurt aan de D-lijn teams. Het senioren trio Marlot Doornwaard, Inge Thiele en Jenice van Dijk maakten in hun elegante en sprankelende oefening toch een klein foutje in het handstandelement. Dit koste ze helaas teveel punten om door te stromen naar het NK. Wel hebben zij met hun score van 24.45 het limiet gehaald en kunnen ze terug kijken op een erg mooi seizoen!

Tot slot was het billenknijpen voor het trio Pien Feenstra, Noëlle ten Hoeve en Ashley Jager. Het hele seizoen al draaien zij mee in de top van de D junioren categorie en ook nu wilden ze laten zien dat ze goed genoeg zijn om door te stromen naar het NK. Afgelopen weken is er dan ook hard voor getraind en het harde werken van de meiden werd beloond. Hun energieke en vrolijke oefening leverde naast een oorverdovend applaus ook een heel mooi cijfer op van 25.55! Gelijk na de oefening stonden de meiden 1e met nog vier andere oefeningen te gaan. Dat ze zich geplaatst hadden bleek al duidelijk, maar was het genoeg voor een medaille? Dat bleef nog heel even spannend. Uiteindelijk bleken er nog twee teams net iets hoger te scoren en mochten Pien, Noëlle en Ashley bij de prijsuitreiking een hele mooie bronzen medaille ophalen! Een uitzonderlijk goede prestatie in dit zware deelnemersveld. Over twee weken is het NK, de twee teams van EGSV hopen dan opnieuw in Zwolle te kunnen pieken met hun mooie oefeningen.

Naast de acrogymnasten van EGSV deden hadden ook de turnsters van EGSV wedstrijden. In Nieuwleusen kwamen de 2 jongste selectie turnsters in actie in de categorie pre – instap. Anna Roetman en Pascalle Veenhof mochten hun oefeningen laten zien aan de jury. De meiden presteerden voor hun eerste wedstrijd uitstekend. Anna werd 13e en Pascalle werd 6e.
In Rijssen deden de Senioren turnsters van EGSV mee aan de springwedstrijden. Chiara Eenkhoorn, Joyce van Dalfsen, Maaike Roetman en Hennieke Netjes moesten elk 3 sprongen laten zien op het onderdeel minitramp, minitramp- pegasus, plank – pegasus en tumblingbaan. Dineke Beens moest zich helaas afmelden voor de wedstrijd omdat ze in de training vervelend op haar nek was gevallen. De dames sprongen keurig maar de concurrentie was erg hoog. Maaike Roetman werd op het onderdeel trampoline – pegasus 2e en Hennieke Netjes wist bij het onderdeel plank – pegasus een gouden medaille te bemachtigen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500