Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

IJsseldeltadag trekt duizenden bezoekers

Geplaatst op: 28 mei 2016

Zo’n 23 graden en een lekker zonnetje; perfecte omstandigheden voor een bezoekje aan de IJsseldeltadag. Vele duizenden bezoekers genoten zaterdag 28 mei dan ook van alles wat er te zien en te beleven was bij de deelnemende bedrijven op de Mandjeswaard, Kamperzeedijk en Mastenbroek. Voor jong en oud was er veel te doen.

Bijzonder was het bezoek van de bewoners van het zorgcentrum Zonnehuis Stadshagen. Door de organisatie van de IJsseldeltadag was een touringcar beschikbaar gesteld zodat deze oudere gasten ook zorgeloos konden genieten van deze mooie dag. Zij brachten een bezoek aan vleesboerderij Van der Weerd en aan zuivelboerderij Erf-1. De bewoners werden begeleid door de ambassadeurs van de IJsseldelta, Jacolien van de Wetering en Jenny van Gerner.

De IJsseldeltadag begon met de opening van de nieuwe fietspont over de Goot. Vele fietsers hebben tijdens de IJsseldeltadag deze nieuwe  veerverbinding kunnen uitproberen. Half juni gaat de fietspont officieel in de vaart. Om 13.30 uur werd door bestuurder Herman Odink van het Waterschap Drents Overijsselse Delta de nieuwe kanoroutekaart gepresenteerd aan de ondernemers van de kanoverhuurbedrijven in de IJsseldelta.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500