Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel diploma’s uitgereikt in Bestevaer

Geplaatst op: 28 mei 2016

Na maanden goed geoefend te hebben was het afgelopen zaterdag zover. De kinderen mochten afzwemmen voor hun A diploma. Spannend was het wel met zoveel mensen aan het bad. Eerst moesten de kinderen 25 meter met kleren aan zwemmen. Best zwaar voor deze jonge kinderen. Toen dit onderdeel voorbij was gingen de kinderen bij papa of mama de extra kleren uit doen en kregen daar nog even de laatste aanmoedigingen. Vol goede moed gingen ze verder met de rest van het examenprogramma: 3 meter onder water zwemmen, 2 banen schoolslag, 2 banen enkelvoudige rugslag, drijven op de buik en op de rug, borstcrawl, rugcrawl en 1 minuut watertrappen. Dit ging goed en daarom hebben alle kandidaten hun diploma gekregen.

Dit zijn de geslaagden voor diploma A:

Albert Post, Annalynn van de Kerke, Britt Steller, Christel Aalbers, Corianne Beens, Daan Penterman, Emma Steller, Janoah Beens, Jennelien van de Kerke, Job Brouwer, Julia van Hinsberg, Keano van Dam, Lars van der Wekken, Lean van Raalte, Leonie Lohman, Leonie Oudenaarden, Lieke Pleijsier, Lotte Doorn, Maud ter Horst, Naomi van der Roest, Rachel Paas, Sem Oosterhoff en Sem Visscher.

Na het A diploma was het de beurt aan de B kandidaatjes. Ook voor hen was het weer spannend. Het examenprogramma van diploma B is toch wel zwaarder dan dat van het A diploma. Zeker het eerste onderdeel met de extra kleding aan is zwaar. De kinderen lieten hierbij een sprongdraai en een platte draai zien, ook gingen ze onder een mat door en zwommen nu 50 meter in totaal. Ook de andere eisen zijn iets moeilijker dan bij het A diploma. Maar deze kinderen lieten het allemaal keurig zien en hebben hun B diploma nu ook op zak.

Dit zijn de geslaagden voor diploma B:

Aafke Kolk, Agea van Dijkhuizen, Brigith Beens, Christa van de Bruinhorst, Fien Lok, Gert Groothuis, Jacolien van de Berg, Jesse van der Vinne, Laurent Beens, Lieke van Dijk, Noa van der Wekken, Raichiano Lourens, Robbin Groothuis, Thirza van de Bruinhorst, Thomas Havelaar en Willem Baarsen.

Naast de kinderen die voor hun B diploma zwommen, hebben de kinderen die voor hun C diploma ook laten zien wat ze geleerd hebben. Het eerste onderdeel met de kleren waarbij ze 4 banen in totaal moeten zwemmen is erg zwaar. Die kinderen lieten hierbij zien dat ze  in de help houding konden drijven, over een vlot konden klimmen en er onder konden zwemmen. Ook de andere eisen zijn moeilijker dan bij het B diploma. Maar deze kinderen lieten het allemaal keurig zien en hebben hun C diploma nu ook op zak.

Dit zijn de geslaagden voor C:

Chris Stoorvogel, Jesse Schrader en Rick Grootwassink.

bes2

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500