Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe website voor succesclub

Geplaatst op: 18 juni 2016

Een succesclub kan Dartclub Genemuiden zonder overdrijven worden genoemd. Met zestig leden, een prachtige locatie en twee kampioenschappen in de Sallandse Dartcompetitie is een andere conclusie bijna niet mogelijk. Sinds donderdag heeft de club ook een eigen website: http://www.dc-genemuiden.nl. Min of meer een cadeautje van bouwer The Webhouse in Hasselt.

“Het bedrijf timmert steeds meer in Genemuiden aan de weg en wilde gratis een website voor een vereniging bouwen. Vervolgens kwam de biljartvereniging en onze collega’s in De Rank wezen daarna ons aan”, vertelde Eric Eenkhoorn van de dartclub donderdag in het Genemuiden Actueel Sportcafé. De biljartvereniging krijgt overigens ook nog een site. Op het nieuwe medium komen alle nieuwtjes van de club.

En dat zijn er nogal wat. Neem alleen al afgelopen seizoen, waarin twee teams voor het eerst deelnamen aan regionale wedstrijden. “En die zijn alle twee kampioen worden. Ons eerste team moest daarvoor wel serieus aan de bak, maar het tweede team kwam echt bij tegenstanders in de klasse die puur voor de lol spelen. Dat team was rond de kerst geloof ik al kampioen.”

Terwijl Dartclub Genemuiden eigenlijk geen plannen had voor competitiedeelname. “Nee, twee jaar terug hadden we die ambitie inderdaad helemaal niet. We waren net verhuisd van DOS naar De Rank en wilden daar de boel op orde hebben. Met ontzettend veel vrijwilligers is dat gelukt: zo’n eigen onderkomen stimuleert dat ook. Het is van jezelf en dus wil je dat de boel er netjes bij ligt. Uiteindelijk ging het echter toch kriebelen en gingen de beste spelers van onze club toch de competitie in.”

Dat in de wetenschap dat de club ondertussen is uitgegroeid naar zestig leden. Er vallen er wel eens wat weg, maar er komen ook altijd wel nieuwe leden bij. “Heel veel meer mensen kunnen we eigenlijk ook niet kwijt in De Rank. Dan wordt het wel heel druk. Mooi zou zijn als we stabiel op dit aantal blijven. Toen we verhuisden naar De Rank hadden we nog maar 24 leden. Dat waren er bij DOS weer teveel, waardoor we uiteindelijk het plan kregen om een eigen vereniging op te richten”, keek Eenkhoorn nog eens terug op de geschiedenis.

Een geschiedenis die leidde tot een voor de dartsport ongekende accommodatie. “Daarom zijn onze toernooien ook een succes. De grote namen en de regiospelers komen hier graag naartoe. Ja, daar gaan we zeker mee door. Er komt zeker wat op de agenda op onze nieuwe website.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500