Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vierwindstrekenvlucht voor Van der Haar

Geplaatst op: 18 juni 2016

De Snelvliegers hielden hun jaarlijks terugkerende vierwindstrekenvlucht. Deze vlucht wordt gehouden vanaf vier verschillende richtingen, namelijk voor de oude duiven vanuit Den Helder en Roodeschool en voor de jonge duiven vanuit Enschede en Rosmalen. De winnaar is het hok dat over de vier afstanden bij elkaar opgeteld de hoogste snelheid maakt.

’s-Morgens om acht uur werden op de vier verschillende plaatsen de duiven gelost. Bij dit gebeuren zijn er eigenlijk drie richtingen vanwaar de duiven normaal gesproken nooit op hun thuishok aan vliegen. Alleen Rosmalen ligt in de vlieglijn. Net als voorgaande jaren zijn deze vluchten nooit de gemakkelijkste vluchten. Of dit nu komt omdat de duiven uit een voor hun verkeerde richting moeten komen is gewoon gissen naar een antwoord. In eerste instantie leek het erop dat er toch veel verliezen waren te noteren doch ’s-avonds bij de prijsuitreiking viel het gelukkig allemaal reuze mee. Deze prijsuitreiking was voor dit gebeuren onder het genot van een hapje en een drankje.

De winnaars van de vluchten onderling waren  : Den Helder – Erik Eenkhoorn & zn., Roodeschool – René van der Sluis & znn., Enschede – Jan ten Hoeve, Rosmalen – Tiem Schilder. De uitslag overall :

1 Herman van der Haar

2 Tiem Schilder

3 Karst de Lange & zn.

4 Erik Eenkhoorn & zn.

5 Klaas de Lange

 

De voor zaterdag 18 juni gepland staande midfondvlucht vanuit Nanteuil is afgelast door het slecht weer (alweer) in Frankrijk.

A.s. maandagavond is het voor de jonge duiven de eerst inkorving voor een africhtingsvlucht vanuit Ede, afstand 73 km.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500