Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van Raalte wil de vrijwilligers laten genieten

Geplaatst op: 25 juni 2016

Jan van Raalte heeft nog maar net een lang en prachtig seizoen met VV Staphorst afgesloten of hij moet zich alweer presenteren bij Sportclub Genemuiden. Dat doet hij samen met de nieuwe hersteltrainer Rainier Resokario, die met behoorlijk wat gas in een auto van Pouw De Wetering oprijdt. “Trek hem maar eens goed door…”, had Van Raalte gezegd. “Mooi motto ook voor het komende seizoen.”

Van Raalte woont al 25 jaar in Friesland, waar hij in woonplaats Harkema speler en trainer was. Toch vindt hij het mooi om terug te zijn in zijn geboortestreek. “Bij Staphorst kon ik mooi plat praten en dat kan ik hier ook”, lacht Van Raalte, die geboren is in Hattem en na een profloopbaan bij de amateurs verzeild raakte. Zijn ambities zijn daar niet gedoofd. “Ik ben een winnaar die vindt dat je als sportman alles uit jezelf moet halen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen in de club.”

Want Van Raalte vindt dat voetballen op topniveau verder gaat dan drie trainingen en een wedstrijd op zaterdag. “Je moet onderdeel zijn van een vereniging. Sommige spelers vinden het misschien normaal dat alles voor ze geregeld wordt, maar dat is het niet. Daarvoor zijn heel veel vrijwilligers nodig. Sportclub mag zich gelukkig prijzen dat hier zoveel van die mensen rondlopen. Spelers van het eerste moeten zich dat goed realiseren. Ik vind dat wij daar op zaterdagmiddag iets voor terug moeten doen. Natuurlijk kun je niet altijd winnen, maar je moet wel zorgen dat mensen genieten.”

Van Raalte noemt zichzelf een trainer die duidelijkheid schept. En hij blijft boven alles een winnaar. “Ten koste van alles willen winnen, klinkt altijd wat cru, maar zo zit ik wel in elkaar. Zo moet mijn team ook voetballen”, aldus de Harekiet, die zaterdagmiddag tegen ONS Sneek voor het eerst leiding geeft aan Sportclub Genemuiden. Hij moet de man zijn die nu eens een paar jaar blijft zitten, zodat het ’trainerskerkhof’ Genemuiden geen uitbreiding nodig heeft.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500