Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Peuters modderen lekker aan

Geplaatst op: 30 juni 2016

In ons land hebben we heel veel speciale dagen om samen te vieren maar wist u dat het op woensdag 29 juni Nationale Modderdag was? Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid vraagt op deze dag aandacht voor het spelen met natuurlijke materialen en maakt iedereen bewust van alle voordelen die buiten spelen met modder met zich meebrengt; stress en spanning nemen af, kinderen leren samenwerken en om te gaan met risico’s zoals uitglijden of vallen. Vies worden mag en dat geeft kinderen de vrijheid om onbelemmerd te kunnen ontdekken en experimenteren.

De pedagogisch medewerksters van de SKZ locatie in Genemuiden zagen deze en nog veel meer goede redenen om mee te doen aan deze modderdag. Om alle kinderen van klein tot groot de gelegenheid te geven om uitgebreid te spelen met modder is het eigenlijk een hele week “aanmodderen “ op alle groepen. Dat aanmodderen verliep zeker niet zonder goed plan, want er waren inmiddels allerlei materialen verzameld om van deze dagen een groot succes te maken; dakgoten, regenpijpen, speciekuipen, afwasteiltjes, takken, steentjes, blaadjes…..alles was in paraatheid gebracht. Pedagogisch medewerksters die dachten dat ze misschien tijd hadden om even een moddermaskertje te nemen of even een teen in een emmer modder konden steken moesten snel omschakelen want al die kinderen die zo enthousiast aan het aanmodderen waren werkten erg aanstekelijk! Dat betekende dus samen met de kinderen heksensoep maken met takjes en steentjes (en een spin?), een moddertoren bouwen, stampen in teiltjes vol modder, geulen graven om bootjes te laten rondmodderen en moddertaartjes bakken. We hebben samen genoten van deze aanmodderweek en gaan volgend jaar zeker weer mee doen.

Is uw interesse gewekt en wilt u graag meer weten over de peuterspeelgroep of de flexibele opvangmogelijkheden binnen onze locatie van SKZ? Neem dan eens een kijkje op onze site www.kdc-zwartewaterland.nl. Bel gerust om een afspraak te maken voor een rondleiding en kennismakingsbezoek.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500