Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kort zomers weekeinde

Geplaatst op: 8 juli 2016

Dankzij een uitloper van een lagedrukgebied bij de Britse eilanden en een hogedrukgebied boven het oosten van Europa, komen we in een overgangsgebied te zitten. We krijgen hierdoor een zuidwestelijke stroming die warme lucht aanvoert richting Nederland waardoor de temperatuur naar zomerse waarden gaat. De lucht is wel onstabiel waardoor er zondag een bui tot ontwikkeling kan komen met een klap onweer.

Zaterdag hebben we te maken met hoge en middelbare bewolking waar de zon vaak tussendoor breekt. Misschien dat er in de middag wat lichte regen kan vallen maar veel zal het niet zijn. Er staat een matige zuidwesten windkracht 3 tot 4 waardoor er dus warme wind wordt aangevoerd.  De temperatuur stijgt naar een graad of 21. In de avond is het nog lang aangenaam in de nacht naar zondag koelt het niet veel af, dan wordt het rond de 17 graden.

Zondag  stijgt de temperatuur verder omhoog naar een graad of 26. De lucht is vrij onstabiel, dus in de loop van de dag kunnen er bui ontstaan  met een klap onweer, waar en wanneer die buien ontstaan en vallen is op dit moment nog moeilijk te zeggen. Er waait een matige tot krachten zuidwesten wind.

Na het weekend gaat de temperatuur weer omlaag. In het midden van volgende is het weer erg koel. Dus voorlopig geen vast zomer weer.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500