Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Winter bevoorraadt bedrijven én particulieren met olie en gas

Geplaatst op: 20 juli 2016

Winter’s Oliehandel bevoorraadt wekelijks met drie vrachtwagens meer dan vijfhonderd bedrijven in Midden-Nederland van dieselolie, motorolie en gassen. En particulieren en bedrijven kunnen terecht in de winkel aan de Kokosstraat. “We merken nog steeds dat die service bij veel mensen niet bekend is”, zeggen eigenaren Henri en Ingrid Winter over de betrekkelijke onbekendheid van de winkel.

Dat blijkt vrijdagmiddag ook. Een Genemuidenaar komt zijn campinggasfles vullen en kijkt zijn ogen uit in de winkel. “Ik wist niet dat jullie zo’n grote winkel hadden…”, klinkt het en Ingrid glimlacht veelbetekenend. “Dit horen we nog heel vaak. Veel mensen weten niet dat we nog steeds een winkel hebben waarin we alle producten voor de industrie, auto, boot en camping verkopen”, zegt ze.

Dat heeft vermoedelijk te maken met de verkoop van het tankstation. In 2008 nam Henri een gedeelte van de zaak over, de oliehandel. “Mijn hart heeft altijd bij mijn huidige werk gelegen: de weg op, producten verkopen en bedrijven ondersteunen. Daarom maakten we in 2008 de keuze voor de oliehandel.”

En daarmee is vermoedelijk het misverstand verklaard dat Winter geen particulieren meer bedient. “Maar mensen kunnen bij ons voor alle soorten gas en olie terecht. Wij hebben producten voor grasmaaiers, scooters, motoren, noem maar op”, vertelt Henri. Die is net terug van een ritje door de regio. Elke dag levert hij ook zelf de binnenkomende bestellingen af, terwijl de chauffeur van de grote vrachtwagen dagelijks een route aflegt. “Wij zijn actief in het gebied tussen pakweg Emmen, Coevorden, Deventer en in de Noordoostpolder en Flevoland. Onze chauffeur rijdt dagelijks een vaste route langs bedrijven die wekelijks een zelfde voorraad olie of gas nodig hebben. Dat zijn vooral bedrijven uit de industrie. Ook de meeste ondernemingen in Genemuiden bevoorraden we op die manier. Onder meer met gas voor heftrucks, technisch gas, olie en veel andere producten.”

Winter’s Oliehandel is een van de vijf bedrijven die op deze schaal actief is. “Daarnaast heb je ook wel bedrijven die zich richten op de campings, maar wij zijn echt gericht op de industrie. Service verlenen is daarbij belangrijk. Als een bedrijf ’s avonds belt dat hij door zijn gasvoorraad heen is, komen we meteen in actie. Zonder gas of olie staat vaak de productie van een bedrijf stil. Bedrijven moeten daarom op je aan kunnen. Mijn telefoon staat 24 uur per dag 7 dagen in de week aan, ook in de vakantie.”

De regelgeving is streng, vertelt Henri. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld net flink geïnvesteerd in de brandwerendheid. Het fort is goed bewaakt. Een contrast vermoedelijk met de tijd waarin opa Winter zijn bedrijf startte. “Dat was in de jaren vijftig in Vollenhove. In die tijd had je daar dertien benzinepompen. Dat is nu niet meer voor te stellen. Veel ondernemers deden het ‘er bij’. Mijn vader nam later de zaak over en koos begin jaren tachtig voor vestiging in Genemuiden. En die keuze heeft natuurlijk goed uitgepakt.”

Zelf zit Henri ondertussen ook alweer 35 jaar in de zaak. “Ik begon op mijn vijftiende en vindt dit nog steeds een leuk vak. Ik moet lekker kunnen slepen met spullen, klanten bezoeken en op de vrachtwagen rijden. Mijn vrouw is van het financiële en administratieve gedeelte en ook onze kinderen verlenen hand- en spandiensten.”

Dan gaat de winkelbel weer. En het geluid van de telefoon klinkt weer. Vermoedelijk een van de vijfhonderd klanten die om een olie- of gasproduct verlegen zit…

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500