Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bijzondere projecten voor DUOvanDIJK

Geplaatst op: 9 augustus 2016

Steeds meer bijzondere projecten dienen zich aan voor het Kamper trompetduo Maurice en Janita van Dijk, bekend als DUOvanDIJK. Maurice is de docent van de trompetklas Genemuiden, waar hij wekelijk aan ruim twintig leerlingen les geeft. 

Afgelopen maand kwam er al een uitnodiging om in Wenen en Salzburg het Requiem van Mozart te spelen in dit najaar. Onlangs namen ze in een studio te Amsterdam het verhaal van Ralf en de Sneeuwman op van Willem Kiewitt de Jonge. Een verhaal op muziek, vergelijkbaar met Peter en de Wolf van Prokofjev. De spreekstem is van de bekende en bekroonde acteur Peer Mancini, die bekend werd door deze tekst in een reclame: ‘Ik had nog zo gezegd geen bommetje’.

Ze speelden al eens met kerst in de grootste kathedraal van Parijs met sopraan orgel en piano. Dit keer wordt het trompettisten echtpaar naar aanleiding van hun laatste cd LINK uitgenodigd via het Amerikaanse vakblad the International Trumpet Guild om op het internationale brassfestival te Zagreb te komen spelen. Waar voornamelijk de top van trompetwereld wordt geboekt. De recensent van de cd LINK was zo enthousiast dat hij hen graag op het podium aldaar zou willen.

Ze hopen samen met hun vaste en kundige begeleider Gerwin van der Plaats spoedig af te reizen.
Www.mauricevandijk.com

 

Tekst: Van Dijk Foto: Michel van der Klooster

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500