Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters reservekampioen van Overijssel

Geplaatst op: 21 augustus 2016

Op vrijdag 19 augustus en zaterdag 20 augustus werden de Regiokampioenschappen van Overijssel voor de paarden gehouden. Janine Flier – Breman was hier ongeslagen en won de titel Regiokampioen van Overijssel. Ook het team van de Zwartewaterruiters was sterk en werd reservekampioen van Overijssel. Zussen Riëlke en Béanke Roeland sleepten een ticket voor het Nederlands Kampioenschap binnen.

Op vrijdag 19 augustus jl. vond de eerste omloop voor de individuele dressuurcombinaties plaats. De beste combinaties van deze dag plaatsten zich voor de finale. Janine Flier – Breman was op deze dag al erg succesvol. Met haar paard Hercules kwam zij van start in de klasse L1 en kreeg van de jury hoge scores van 205 en 211,5 punt. Met dit resultaat werd zij eerste in de eerste omloop en dit betekende rechtstreekse plaatsing voor de finale. In de finale deden Janine Flier – Breman en Hercules er nog een schepje bovenop en dit werd opnieuw beloond met ongekende hoge scores van 219 en 211 punten. Met dit resultaat stak zij met kop en schouders boven de concurrentie uit en won de titel Regiokampioen van Overijssel. Ook heeft zij zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op 2 en 3 september a.s. Ook Erika Henniphof zette een goede prestatie neer op het Regiokampioenschap. In de eerste omloop liep zij met Enouk naar 202 en 197,5 punt en de derde plaats. Met dit resultaat mocht zij van start in de finale en reed hier naar een mooie achtste plek met 190 en 188 punten.

Springamazone Riëlke Roeland was met Guppie VDL succesvol in de klasse L. De combinatie reed twee maal een foutloze ronde. Met dit resultaat plaatste zij zich voor de barrage. In deze barrage zette zij een snelle tijd neer van 38,74 seconden. Dit resulteerde in een mooie derde prijs en plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap op 3 september a.s. In de hoge klasse M kwam Béanke Roeland aan start met haar Charisma. De combinatie reed twee goede rondes en won in een groot deelnemers veld van 38 combinaties de vierde prijs. Met deze prestatie heeft zij zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op 3 september a.s.

Op zaterdagmiddag werd het verenigingskampioenschap gehouden. Het team van de Zwartewaterruiters bestond uit de volgende vier dressuurcombinaties: Janine Flier – Breman met Hercules, Erika Henniphof met Enouk, Linda de Bruijn met Anouk, Dian Kisteman met Whistler en uit de volgende vier springcombinaties: Riëlke Roeland met Guppie VDL, Jeanine Fuite met General, Béanke Roeland met Charisma en Michelle de Goede met Doralanda. Alle combinaties hebben een goed resultaat neergezet en met een hoge eindscore van 764,5 punt won het team van de Zwartewaterruiters de tweede prijs: reservekampioen van Overijssel. Met deze prestatie heeft het team zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op 3 september a.s.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500