Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Grachtenloop in Hasselt

Geplaatst op: 26 augustus 2016

Op zaterdag 17 september organiseert Trainingsgroep Het Zwartewater voor alweer de 15e keer de traditionele Grachtenloop. Het parcours gaat dwars door het aloude centrum van de Hanzestad Hasselt. De loop zal door speaker Jan Stoeten worden begeleid. Komt u ook?

Start en inschrijving
Inschrijving vindt plaats van 13:00 – 13:45 in de ‘Schakel’ aan de Kastanjelaan.  De wedstrijd start om 14:00 uur. Voor de senioren bedraagt het inschrijfgeld € 4,- en voor de jeugd tot en met 16 jaar € 2,-.

Prijsuitreiking
Na afloop is er voor iedereen een herinnering en de nummers één in de volgende categorieën ontvangen een prijs: tot 9 jaar over de 1,6 km, van 9 t/m 12 jaar over de 3 km, van 13 t/m 15 jaar over de  5 km, van 16 t/m 49 jaar over de 5 en 10 km en voor de 50 jaar en ouder over de 5 en 10 km.

Parcours
Naast de wedstrijd over 10 officiële kilometers kan er mee worden gedaan over 1,6 km / 3 km  en 5 km. De wedstrijd vindt over een vast parcours plaats waar men meerdere ronden aflegt. Het parcours is als volgt: Kastanjelaan (start), Bolwerk, Prinsengracht, Brouwersgracht, Heerengracht, Baangracht, Kastanjelaan, Bolwerk (finish).
De lopers van de 5 km maken bij de start een kleine lus extra om aan het juiste aantal kilometers te komen.

Tijdwaarneming.
Iedere loper zal tijdens de Grachtenloop een chip ontvangen waardoor de tijd nauwkeurig geregistreerd wordt.

Verkeersmaatregelen
Het verkeer heeft deze dag onder toezicht van de verkeersregelaars, tussen 13:30 en 15:00 uur, beperkte doorgang in de Gasthuisstraat en Nieuwstraat. Hulpdiensten zijn over de voorgenomen wegafzettingen geïnformeerd en hebben in geval van spoed altijd doorgang.

Organisatie
De Trainingsgroep ‘Het Zwartewater’ is een vereniging waar wordt gefietst en geschaatst. Vanaf maandag 19 september gaan de leden twee keer in de week naar Dronten om te schaatsen. Voor niet-leden is er de mogelijkheid om twee  keer gratis mee te trainen. Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: www.trainingsgroephetzwartewater.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500