Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwembad Hasselt ontvangt ‘goud’ met Keurmerk Veilig & Schoon

Geplaatst op: 26 augustus 2016

Vrijdagmorgen werd op het terras van het Ariën Prins van Wijngaardenbad in Hasselt het Keurmerk Veilig & Schoon uitgereikt aan locatiemanager Raymond Spijkerman. Hiervoor was Henrica Bergsma naar de Hanzestads gekomen om dit certificaat namens het Nationaal Platform Zwembaden (NPZ) uit te reiken aan bestuur en management.

Locatiemanager Raymond Spijkerman wees erop, dat de basisprincipes in orde moeten zijn. Van hieruit wordt er zo optimaal mogelijk gewerkt binnen wettelijke kaders gewerkt voor een veilig en schoon bad. Hij toonde zich vol trots over het ontvangen van het Keurmerk, waarin hij ook de goede samenwerking met de collega’s betrok uit de baden van Genemuiden en Zwartsluis.

SZZ voorzitter Roel Huls wees in zijn toespraak op het belang van het keurmerk. Om dit te krijgen moet de organisatie voldoen aan de strengste eisen op het gebied van veiligheid in en om het bad, hygiëne, waterkwaliteit en kwaliteit van het personeel. Het is feest in Hasselt. Hij doelde niet alleen op het traditionele Eufeest, maar ook op de huldiging van de gouden en bronzen Olympische medaillewinnares Anna van der Breggen. En het was gisteren en is vandaag feest in het Hasselter zwembad. Gisteren passeerde dit seizoen de 50.000ste bezoeker de kassa en vandaag de uitreiking van het keurmerk. ‘Als wij het bij de Olympische spelen hebben over een gouden medaille hebben, dan heeft het zwembad in Hasselt vandaag goud behaald in de zwembadbranche met het Keurmerk Veilig en Schoon’, aldus de voorzitter.

Roel Huls sprak zijn waardering uit aan Raymond Spijkerman en zijn medewerkers voor het adequate optreden maandagmorgen, waarbij een vaste bezoeker uit Zwolle werd getroffen door een hartaanval. De reanimatie werd direct met succes toegepast, zodat de man weer aanspreekbaar was toen hij in de ambulance naar Zwolle werd vervoerd. Ook politie en ambulance waren erg te spreken. Een van de zwembadmedewerkers had nog maar enkele weken de reanimatiecursus achter de rug.

Wethouder Dick Visserman sprak zijn felicitaties namens het Gemeentebestuur uit en had waarderende woorden voor de goede organisatie van dit regiobad. Ook was hij ingenomen met de aanpak van het nieuwe parkeerterrein. De drie zwembaden worden volgens de wethouder op een goede manier door management en bestuur geleid. Hij haakte verder in op goede afloop van het ongeval en het kordate optreden van het zwembadteam. ‘Ik krijg er kippenvel van’.

Henrica Bergsma, die namens het NPV het keurmerk uitreikte, gaf aan dat het niet alleen in het zwembad gaat om veilig en schoon, maar ook om de wetgeving. Er worden onderzoeksbureaus ingeschakeld voor de controle. Volgend jaar volgt een audit, maar vandaag kan de vlag in top. De specifieke Keurmerk vlag werd door Henrica Bergsma aan directeur/manager Rob Spijkerman overhandigd. Even later hing de vlag in de mast.

Het certificaat krijgt een prominente plaats bij de ingang van het Ariën Prins van Wijngaardenbad, zodat elke bezoeker het eervolle keurmerk kan zien.

P8260099

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500