Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Overwinning op Flevo Boys ‘een bevrijding’

Geplaatst op: 27 augustus 2016

Ontlading bij Sportclub. Foto Helmich Lubberts

(door Gerard Meijeringh/De Stadskoerier) Sportclub Genemuiden heeft de eerste zege in de hoofdklasse B  binnen. In eigen huis werd Flevo Boys met 5-2 verslagen. Sportclub-trainer Jan van Raalte koos tegen Flevo Boys voor dezelfde basiself als een week eerder tegen ACV. Voor Martijn Jansen was het een bijzondere wedstrijd. Tegen ACV speelde hij zijn 350ste wedstrijd. Afgelopen zaterdag werd hij voor zijn 351ste wedstrijd voor Sportclub Genemuiden in de bloemetjes gezet.

Al in de 4e minuut was er een grote kans voor Sportclub Genemuiden. Anne van der Kolk gaf de bal gaf de bal vanaf links op een presenteerblaadje voor Omar Kavak. Die kwam echter net niet lekker uit, zodat de kans verloren ging. Een minuut later kwam Flevo Boys met een antwoord. Uit een flitsende counter kwam William de Boer in scoringspositie, maar hij liet deze kans liggen.

In de 24ste minuut moest Sportclub Genemuiden verder zonder keeper Albert Flier. Enkele minuten eerder had hij zich laten behandelen. Hij probeerde het nog even, maar het ging niet meer. Flier had last van een bovenbeenblessure en liet zich vervangen door Erwin Henniphof. Hoe ernstig de kwetsuur is, kon de doelman na afloop niet zeggen.

Enkele minuten later kwam Sportclub Genemuiden op voorsprong. Roelof Strikwerda kreeg de bal ongelukkig op zijn schoen. De bal kwam voor de voeten van Danny Menting. Die bedacht zich geen moment en haalde in de 28ste minuut doeltreffend uit. Een minuut later viel de gelijkmaker. Jan Stoker was de Sportclub-verdediging te snel af en kopte raak uit een corner. Sportclub was even zoekende, maar pakte al snel de draad weer op en deelde enkele forse tikken uit aan Flevo Boys.

In de 38ste minuut had Menting een uitstekende pass in huis. Anne van der Kolk drong de zestien in, waarna Lars Klijnstra de bal met zijn hand meenam. De arbiter kon niets anders dan een strafschop geven. Kavak miste vanaf elf meter, maar in de rebound scoorde hij alsnog. Genemuiden ging door en was voortdurend dreigend. In blessuretijd sloeg Sportclub Genemuiden nog een keer toe. Een indraaiende vrije trap werd simpel binnen gekopt door Jacco Riemens. Achterin zag het er bij deze treffer niet goed uit bij Flevo Boys.

Na rust leek Sportclub Genemuiden op weg naar de 4-1. Kavak ging alleen op doel af. Zijn schot werd gepakt door de keeper. Even later maakte hij indruk met een schot van afstand. De paal stond de 4-1 in de weg. Flevo Boys werd daarna gevaarlijker. In de 59ste minuut viel de 3-2. Een inzet van Frank Post ging via Christian Riemens in het eigen doel. Daarna begon Flevo Boys aan te dringen. Kansen leverde dit niet op. Martijn Jansen zorgde voor de beslissing. Na een fraaie combinatie met Anne van der Kolk maakte hij het uitstekend af en gaf hij zijn jubileumwedstrijd een bijzonder tintje. Acht minuten voor tijd kwam de 5-2 eindstand op het scorebord. Weer stond Rotman aan de basis van een treffer. Keeper Rosink had grote moeite met een vrije trap van Rotman. In de rebound was Kavak genadeloos. Daarna verzuimde Sportclub Genemuiden om de score nog verder op te voeren.

Dat mocht de pret echter niet drukken. Na afloop klonk het clublied van Sportclub Genemuiden uit de kleedkamer en werd de zoete smaak van de overwinning gretig geïnhaleerd. Volgens Martijn Jansen was de zege een bevrijding. “Het is lekker om weer eens thuis te scoren en te winnen. Voor het team en voor mij persoonlijk. Het afgelopen jaar hebben we het niet laten zien. We wilden gelijk dat patroon doorbreken.” Jansen is blij dat de nieuwe jongens er veel energie insteken. “We hebben een omslag gemaakt.  Het valt in elkaar, al is het zeker nog niet perfect.”

Martijn Jansen sprak na afloop ook met Gert Jan van den Berg.

Vanwege technische problemen is de link naar het interview voorlopig te beluisteren via onderstaande link naar Zwartsluis Actueel. Klik dan onderaan op ‘Martijn Jansen’

Sportclub wint van Flevo Boys

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500