Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kamperzeedijk weer decor van NK steppen

Geplaatst op: 1 september 2016

Kamperzeedijk is op zaterdag 17 september het strijdtoneel voor de Nederlandse Kampioenschap steppen. Dat is al 38 jaar het geval, ook dit keer weer voor de deur bij hoofdsponsor Selles Auto’s. Enige verandering is terug te vinden in het wegdek dat vernieuwd is.

Jan van der Weerd van het organiserende Stepvereniging West Overijssel (Kamperzeedijk en Zwolle) is er trots op ook dit jaar weer de toppers van Nederland te mogen begroeten op de Zeediekse bodem: ‘Ook dit jaar zijn we weer ingeloot om de duurwedstrijd op dit parcours te mogen organiseren. Het is inmiddels een jarenlange traditie die we graag in stand houden. We zijn blij met onze sponsor en dat mogen we op deze manier elk jaar weer vieren. De stepsport is namelijk hier, bij hem voor de deur, begonnen. Ondanks dat het al jaren hetzelfde parcours is blijft het spannend. Met name de weersomstandigheden hebben hier invloed op het platteland’.

Elk jaar zijn er weer nieuwe deelnemers te vinden naast de bekendere namen tijdens de race. Het oog zal gericht zijn op Machiel Steenbergen van Stepteam Zwolle die met regelmaat traint op de Zeediek. Hij zal naast Hermien Koers (Selles Auto’s Kamperzeedijk team) en Johan Klooster (idem) als cadet kans maken op het podium.

De wedstrijdsteppers leggen een afstand van 50 km af (10 ronden). De jeugd de helft daarvan. Het kidsprogramma in de morgen zal dit jaar komen te vervallen waarna er op een later moment een jeugdactiviteit zal gaan plaatsvinden.

Voor de steppers zal dit de laatste wegwedstrijd zijn waarna er nog een
cross volgt in het najaar.

Meer informatie over de wedstrijd:
http://stepteamkamperzeedijk.nl/wedstrijd/

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500