Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vissers blij met opgeknapte bergingsvijver

Geplaatst op: 7 september 2016

Hengelsportvereniging het Zwarte Water is blij dat de gemeente de omgeving van de Bergingsvijver heeft opgeknapt. Het ondoordringbare bosje aan de Schering ligt er nu weer perfect bij. “Hengelaars en wandelaars kunnen er weer fatsoenlijk langs. Mooi werk van de gemeente”, zegt Jan Beens, voorzitter van de vereniging.

Die is sowieso blij met de ontwikkeling rond de vijver. “De laatste jaren was het vissen hier een moeizame aangelegenheid, maar de visstand is duidelijk verbeterd. Dinsdagavond heb ik zeker zestig vissen gevangen, waarvan de meeste flink aan de maat. Mijn vrouw haalde er ook nog veel klein spul uit. Dit is weer een goede visplek. Misschien moeten we hier met de vereniging de komende jaren ook meer mee doen”, aldus Beens.

Hij is sinds een jaar voorzitter van HSV en heeft de nodige energie gestoken in het verbeteren van de omstandigheden rond de vijver. “Ik vond dat een prioriteit, omdat dit eigenlijk een prachtige plek is: een goede vislocatie dichtbij de bebouwde kom. Ik hoop dat deze ontwikkelingen doorgaan”, zegt Beens, die het ideaalplaatje wel in zijn hoofd heeft. “Heel mooi zou zijn als de vijver iets dieper zou worden. Dat komt de visstand zeker ten goede.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500