Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Chouffies beginnen met overwinning

Geplaatst op: 12 september 2016

Ook de Chouffies zijn aan het seizoen begonnen. Dit is het vierde team van Sportclub Genemuiden waarin veel oudgediende spelen. Ook dit jaar weer wekelijks een verslag.

Jaja het is alweer enige tijd rustig in plopsaland. Na het bruisende kampioensfeest moest menig kabouter bijkomen, en men gebruikte daar dan ook de vakantie voor. Voor de TC werd het overigens helemaal geen rustige zomer, Kersqoinge, Jan Matterazzi en Wouter da Keulos hadden namelijk besloten een punt achter hun actieve La Chouffe carrière en zich aan te sluiten bij de steunende Chouffies (lees basisklanten in de 3e helft).

Vanuit de TC had de Red Garnaal zelf besloten om de scepter door te geven aan Dickie Rick en van Wijnos. De twee slaagden er wel in om een aantal niewe Chouffies toe te voegen aan de selectie, namelijk Sjaak Buitink (Go Ahead Kampen), Krystian Scwarz (KHC Kampen), Maarten Visscher (Sportclub A1), Jacco Eenkhoorn (Sportclub A1) en Karlo Heutink (Sportclub 1). Op de valreep werd ook nog Sander Boll terug gehaald, en zo kunnen de Chouffies aan het seizoen beginnen met 17 selectie spelers.

De bekerwedstrijdjes werden door de Chouffies traditioneel gebruikt om weer een beetje ritme op te bouwen richting de La Chouffe topklasse, Een nederlaag tegen Olympia 2 en winstpartijen tegen Noordscheschut 4 en VHK 2 waren niet genoeg voor een plekje in de volgende ronde, dus de Chouffies houden weer een aantal voetbalvrije zaterdagen over waar er met kabouter kwebbel weer eens ouderwets gewinkeld kan worden.
Voordat we terecht komen bij de wedstrijd van afgelopen zaterdag, even een korte terugblik op een week eerder, toen de La Chouffe topklasse begon met een uitwedstrijd naar het verre Burgum. Degradant uit de hoofdklasse BCV moest worden bestreden, en aangezien het nogal een verre uitwedstrijd betrof was het weer ouderwets schrapen naar volk door de TC. Er werd echter toch met 13 man afgereisd, en helaas keerde men terug met een 5-3 verlies. De chouffies hadden dus heel wat recht te zetten in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, en als klap op de vuurpijl mocht men ook nog de nieuwe Grave Yard van Camp Weteros openen. De Chouffies spelen dit seizoen de thuiswedstrijden op een compleet nieuwe mat, en wat is het mooier dan deze te openen met een welverdiende overwinning! Leeuwarder Zwaluwen 2 was de tegenstander op een snikheet Camp Weteros, en de gasten uit Friesland lieten direct zien dat Sportclub de punten niet cadeau zou krijgen. Echter de verdediging van de Chouffies stond als een huis, en er werden ook amper kansen weg gegeven. Sportclub daarin tegen kreeg wel een aantal kansen, maar het geluk was nog niet aan sportclub zijde. Het duurde tot de 80e minuut voordat er gejuicht kon worden, het was Thomassi die binnen werkte op aangeven van Bollinho. De voorsprong kwam niet meer in gevaar, want de defensie onder leiding van JW Hoekman en Bert ‘de Tank’ de Leeuw gaf geen centimeter ruimte meer weg.

En zo werd de eerste driepunter van het nieuwe seizoen over de streep getrokken, en konden de Chouffies een grote fles La Chouffe los trekken en er één nemen op de overwinning. Volgende week spelen de Chouffies wederom een thuis match, op Camp Weteros komt Flevo Boys 3 op bezoek. Uiteraard bent u van harte welkom om deze clash te aanschouwen, er word om half 1 afgetrapt. Tot dan!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500