Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente gaat vaker maaien bij entree kernen

Geplaatst op: 14 september 2016

De gemeente gaat vaker maaien bij de entrees van de kernen van Zwartewaterland. Dit gaat vier keer in plaats van twee keer gebeuren. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. Die gaat over de zogenoemde schouwrapportage. Acht maanden per jaar wordt daarin bekeken hoe het groen er in de gemeente bij ligt.

De gemeenteraad koost een aantal jaar terug voor een bezuiniging op het onderhoud. Dit betekent dat Zwartewaterland kiest voor ‘beeldkwaliteit C’, wat staat voor ‘matig’ onderhoud. Enige hinder of een rommelige aanblik wordt voor de lief genomen. Voor de begraafplaatsen geldt niet. Beeldkwaliteit C.

Uit onderzoek blijkt dat het groen in de gemeente over het algemeen voldoet aan de C-kwaliteit. Op sommige plaatsen zit wel teveel onkruid tussen de beplanting of is er sprake van overhangend groen. Daarover komen ook de meeste klachten binnen bij de gemeente. Ook ‘onkruid op verhardingen’ voldoet soms niet aan de juiste kwaliteit. Dit heeft vermoedelijk te maken met een nieuwe bestrijdingsmethode. Omdat gebruik van chemische middelen niet langer is toegestaan, gebruikt de gemeente nu hete lucht om het onkruid te verwijderen. Daarbij zijn nog verbeteringen mogelijk.

De gemeente maakt uitzonderingen voor de entrees en ‘hot spots’ waar veel bezoekers of toeristen komen. Die laatste plekken moeten er beter bij liggen. Mensen uit de ‘participatiedoelgroep’ zorgen daarvoor.

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 thoughts on “Gemeente gaat vaker maaien bij entree kernen

  1. klaas schreef:

    Nu het maaiseizoen op z,n eind loopt en de herfst begint, kun je dit al snel toezeggen

  2. Jacco schreef:

    Moet je op de schering zijn gewoon een grote zooi over het fietspad takken over het fietspad

  3. Van dijk schreef:

    De gemeente moet zich gewoon kapot schamen. Overal op bezuinigen en ons als burgers overal meer voor laten betalen.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500