Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Belangstelling Eikoerei komt later goed op gang (video)

Geplaatst op: 17 september 2016

Foto's Jeroen Eenkhoorn en Joke Veldman

“Ik ben bang dat het niet zo druk wordt…”, zegt SCEG-voorzitter Harrie Rietman vlak voor aanvang van het festival Eikoerei. Hij loopt over een bijna verlaten Havenplein, terwijl de zwemmers van de DEK nog de binnenhaven moeten zwemmen. Het angstige voorgevoel van Rietman lijkt later uit te komen, maar aan het einde van de middag is het toch lekker druk op het Havenplein.

Dat heeft vermoedelijk alles te maken met evenementen en activiteiten die elders aflopen. Sportclub Genemuiden wint met 2-1 van asvDronten en dus komt er volk van De Wetering over naar het centrum. Dat kan aanhaken bij het concert dat Gé Reinders en Hasselts Fanfare geven. “Dit lied schreef ik in 1999 en heeft ervoor gezorgd dat ik prinses Maxima mocht ontmoeten en nu in Genemuiden sta”, zei de Limburger voordat hij zijn prijsnummer Bloasmuziek inzette. Een mooie afronding van een schitterend concert waarbij Reinders ook mooie verhalen over de Limburgse cultuur opdiepte. Een bijna katholiek sfeertje in een protestants bolwerk.

Ondanks dat het eerder die middag wat rustig leek op het Havenplein, was het op de andere locaties gek genoeg juist heel druk. De bewoners van De Meente genoten bijvoorbeeld massaal van Wim en Sander van Dalfsen en Kinderkoor Uniek. De lezingen van archeoloog Jos van Dalfsen trokken ook aandacht, net als de activiteiten in ’t Olde Staduus. En aan het einde van de middag was ook tent op het Havenplein plotseling vol. Wellicht is nog wat later beginnen wel het recept voor de organisatie. Dan is er immers geen concurrentie meer van voetbal of andere activiteiten.

In de tent gaat het festival ook vanavond nog door. Dan treden onder meer de mannen van Juust nog op, die daarbij voor een aantal muzikale verrassingen gaan zorgen.

Optreden Wim en Sander in De Meente

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500