Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koers pakt zilver in eigen huis

Geplaatst op: 18 september 2016

Hermien Koers pakte zaterdag zilver op het NK in haar eigen Kamperzeedijk. staat bekend om haar sprintcapaciteiten; de routinier van Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk verlegt de aandacht echter steeds meer naar het duurwerk. De mix van beide zorgde zaterdag voor een knappe tweede plek in de thuiswedstrijd met start en finish aan de Oostermaat.

In tien ronden wist geen van de vier vrouwen die samen op kop reden een ontsnapping te forceren en zo liep het uit op een eindsprint. Koers vertelt hierover: “De laatste halve ronde was één lange sprint met snelheden dik boven de dertig kilometer, een echte uitputtingsslag waarbij ik flink diep moest gaan.” Het was precies genoeg om als tweede te eindigen, achter de gedoodverfde favoriet, Rosanne Reijne van het Woudenbergse Stepteam High Level.

Zilver was er ook voor teamgenoten Josine Akkermans bij de junioren en voor Johan Klooster in de categorie cadetten. Veteraan Brian Veltman completeerde met brons een succesvol NK voor het thuisteam.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500