Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mathil zoekt gastouders in Genemuiden

Geplaatst op: 20 september 2016

Kinderopvang Mathil verzorgt opvang in huiselijke sfeer voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Mathil krijgt steeds meer vraag voor opvang bij gastouders in Genemuiden, daarom is zij op zoek naar uitbreiding van het aantal gastouders.

Gastouderopvang heeft in de praktijk meerdere voordelen. De vraagouder kan vaak gemakkelijk aangeven wat hij/zij verwacht van de opvang en wat hij zij wenst wat uren betreft, bijvoorbeeld flexibel voor maar één dagdeel in de drie weken of juist structureel een aantal dagen per week. De gastouderopvang vindt plaats bij een gastgezin wat zoveel mogelijk voldoet aan de wensen die de vraagouder van het mogelijke gastgezin heeft. Het streven is om er bij de koppeling vanuit te kunnen gaan dat het kind langere tijd bij de gastouder zal kunnen blijven. Ook opa’s en oma’s kunnen officieel gastouder worden. Het gaat bij Kinderopvang Mathil om optimale opvang waar alles draait om de kinderen.

Voordelig
Daarnaast is gastouderopvang in de praktijk vaak voordeliger dan de meeste ouders van te voren inschatten. Doordat de overheid met de kinderopvangtoeslag fors bijdraagt in de kosten, bedragen de netto-kosten veelal minder dan 1 euro per kind per uur (e.e.a. afhankelijk van het inkomen). De gastouder ontvangt een goede beloning terwijl ze in haar eigen woning verblijft. Eventuele opvang bij de vraagouder thuis is ook mogelijk.

Heeft u vragen over gastouderopvang of wilt u in aanmerking komen voor gastouderopvang als vraagouder of wilt u zich aanmelden als gastouder? Neem gerust contact op met Janita de Haan van Kinderopvang Mathil 06 30 27 47 42 of kijk op www.mathil.nl Kinderopvang Mathil stelt zich als doel kwalitatief goede opvangsmogelijkheden te bieden en ondersteunt daarbij de christelijke identiteit.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500