Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK-zwemmers verbeteren 26 persoonlijke records

Geplaatst op: 3 oktober 2016

DEK kwam zaterdag met dertig zwemmers aan de start van een competitiewedstrijd in Zwolle. Ook zwemverenigingen uit Zwartsluis en Hardenberg waren daar actief.

Er werden 26 persoonlijke records gezwommen. De grootste verbetering was –net als vorige week!- voor Jasper Tuinman. Jasper zwom de 25 meter rugslag in 0.33.66. De volgende zwemmers verbeterden zich op beide nummers waarom zij uitkwamen: Lotte Bakker, Michelle van den Berg, Thon Naberman, Sophie van Someren, Lars Tuinbeek en Jasper Tuinman. Naomi van der Sluis wist zich zelfs driemaal te verbeteren: tweemaal individueel en eenmaal op de estafette.

De door de KNZB landelijk vastgestelde Nationale Competitiewedstrijden vinden over het hele land in hetzelfde weekend plaats. De verenigingen zijn per regio ingedeeld. Overijssel én Gelderland vormen samen Regio Oost. Vervolgens zijn de zwemverenigingen in een de regio weer in verschillende klassen ingedeeld, waarbij de prestaties van de zwemmers de leidraad zijn. De Competitiewedstrijden zijn een moment om onderling met andere zwemverenigingen (uit dezelfde klasse) te vergelijken, hoezeer de prestaties zijn gevorderd. Zwemmers van alle leeftijden mogen meedoen. Vanaf minioren 5 (leeftijd: 10 jaar) zijn er, per serie, punten te behalen die meetellen voor het totaalklassement. Voor minioren 1 t/m 4 is het een stukje opdoen van ervaring. Tevens versterkt het de saamhorigheid van de groep als geheel. De wedstrijdgroep van DEK zwemt in de 2e klasse en heeft, per seizoen, 5 competitie wedstrijden op het programma staan.

Aanstaande zaterdag 8 oktober is het tijd voor het Jeugd, jongeren en seniorencircuit. De wedstrijd is in Nijverdal (Het Ravijn) en start om 12.00 uur.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500