Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 oktober 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Heerlijk nazomerweer (door John Poot)

Geplaatst op: 14 oktober 2016

Dit weekend komt er een einde aan een koude oostenwind, de wind draait namelijk naar het zuiden en dan wordt er warme lucht aangevoerd. Vanavond en vannacht is het bewolkt en kan er wat neerslag vallen, de temperatuur zakt tot ongeveer  7 graden.

De neerslag heeft te maken met een warmtefront dat langzaam over Nederland trekt,  zaterdagochtend begint daardoor grijs. Vanuit het zuiden komen er opklaringen en breekt de zon overal goed door. De wind is zwak, kracht 2 á 3, de temperatuur loopt in de middag op naar een graad of 16.

Zondag wordt het een heerlijke nazomerdag met volop zon en door de aanvoer van warme lucht uit het zuiden wordt het een graad of 18, ook dan is de wind zwak.

Volgende week is het herfstvakantie, maar na het weekend zal het wisselvalig worden en de temperatuur daalt weer.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500