Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Cultuurfonds’ nog relatief onbekend

Geplaatst op: 20 oktober 2016

Het Fonds Eenmalige Culturele Activiteiten is vermoedelijk nog niet bekend genoeg bij inwoners van Zwartewaterland. Vorig jaar is nog niet de helft van de 15.000 euro die beschikbaar is toegekend. Buiten Genemusiment en WG van der Hulst kwamen er nauwelijks aanvragen binnen.

Dit jaar is er wel meer interesse in het fonds. Meer dan tienduizend euro is al toegekend en er lopen nog wat aanvragen. De gemeente stelde het fonds in nadat er bezuinigd werd op de culturele subsidies in de gemeente. Evenementen komen vaak niet meer in aanmerking voor structurele subsidie, maar kunnen wel aanspraak maken op het geld uit het fonds.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500