Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Toneelgroep gaat voor vuurwerk

Geplaatst op: 24 oktober 2016

“Er is constant vuurwerk op de boerderij…”, luidt een zin uit de korte inhoud van Opa in de Kreukels. Met dat stuk wil Toneelgroep Genemuiden op 5 en 12 november weer veel lachsalvo’s opwekken in d’ Overtoom. De kaartverkoop daarvoor is ondertussen begonnen.

Centrale figuur in het blijspel is opa Karel, die wordt gespeeld door de nieuwe speler Gerrit Brouwer. Hij wordt gezien als een wat luie en geld verkwistende grootvader, die liever geld heeft uitgeeft dan meehelpt op de boerderij. Hij heeft een zijspan gekocht om met zijn Lena (Dinie Visscher) de huwelijksreis in Italië nog eens over te doen. Als opa wordt beroofd door een inbreker, is het spel pas goed op de wagen. De inbreker belandt met de ID-kaart van opa in het ziekenhuis, maar de kerngezonde opa haalt ondertussen op de boerderij de nodige streken uit.

Naast de genoemde spelers zijn Wilma Visscher, Andre Wagteveld, Alette Riezebos, Herman Aarnoudse, Gerrit Speksnijder, Egbert Beens en Marjolein Burgmeijer van de partij. Regisseur is dit jaar Geranda van de Berg. Op beide avonden begint het stuk om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Tedete.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500