Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Gewoon sporten op kunstgras’

Geplaatst op: 29 november 2016

Volgens de gemeente Zwartewaterland kan er gewoon gesport worden op kunstgrasvelden met SBR-rubbergranulaat. Dat meldt een woordvoerder naar aanleiding van het gelijkluidende RIVM-advies. Wel volgt de gemeente de publicaties over de infill-korrels op de voet.

“Medio december hoopt het RIVM resultaten te presenteren van 200 voetbalvelden, en een literatuuronderzoek naar de schadelijkheid van de stoffen. De gemeente Zwartewaterland wacht dit officiële onderzoek af”, laat de woordvoerder weten.

Raymond van Dijk, woordvoerder  van Sportclub Genemuiden, vindt dat er veel onnodige ruis wordt veroorzaakt over het onderwerp ‘infill in kunstgras’ in de media. “Er zullen vast wel gevallen opduiken waar de rubbergranulaat mix niet in orde is. Als bestuur houden wij uiteraard vinger aan de pols omdat onze leden ook uitwedstrijden spelen bij andere verenigingen.”

Feit is dat er bij Sportclub op het eerste veld gebruik gemaakt is van een synthetische infill. “Die valt dus buiten de discussie.” Ook over het onlangs (zomer 2016)  vervangen veld 5 ziet Sportclub de uitslag geruststellend tegemoet. “Wij hebben positieve rapporten ontvangen van de leverancier en wachten de testen af van het RIVM om een definitief oordeel  te vellen”, vertelt Van Dijk. Tot die tijd wordt er gewoon gebruik gemaakt van veld 5.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500