Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Harm Hoeve geeft kerstconcert in Hasselt

Geplaatst op: 1 december 2016

Op zaterdag 10 december geeft Harm Hoeve zijn jaarlijkse kerstconcert op het orgel van de Grote Kerk in Hasselt, aanvang 20.00 uur. Door de goede akoestiek van het kerkgebouw en de prachtige klank van het orgel is de Grote Kerk een perfecte locatie voor dit sfeervolle concert.

Het programma bestaat uit diverse fantasieën over geliefde en bekende kerstliederen, afgewisseld met samenzang. Het concert wordt geopend met een eigen bewerking over “Ik kniel aan Uw kribbe neer”.Van Jan Zwart wordt kerstsuite I gespeeld; een verzameling kerstliederen op afwisselende wijze getoonzet. Deze suite is vooral bekende geworden door Zwart’s inventieve bewerking over “Stille Nacht”. Het programma vermeldt verder een sprankelend Concerto van Händel en een virtuoze toccata van Dubois waarbij verklankt wordt dat het Licht in de wereld gekomen is. Het concert wordt besloten met een kerstfantasie van de concertgever.

Op zaterdag 7 januari is Harm Hoeve ook in Hasselt te beluisteren. Hij geeft dan het traditionele Nieuwjaarsconcert met verzoeknummers.

De toegang is € 8; t/m/ 12 jaar € 4.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500