Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Raad wil snel duidelijkheid over chauffeursvoorziening

Geplaatst op: 1 december 2016

Het CDA kaartte donderdagavond in de gemeenteraad de situatie rond de chauffeursvoorziening op het industrieterrein aan. Die blijkt enkele weken terug gesloten te zijn omdat er geen duidelijkheid is over een nieuwe locatie. Volgens wethouder Visserman zijn er al veel plekken in beeld geweest, maar is het wachten op een ondernemer die ruimte heeft voor de voorziening.

Daarin kunnen vooral vrachtwagenchauffeurs uit Oost-Europa gebruikmaken van sanitaire voorzieningen. Vrijwilliger Aart Visscher runt de locatie. Toen containerbedrijf Van Dijk het terrein van openbare werken kocht, ontstonden de problemen. Een nieuwe plek is nooit in zicht geweest, al loopt er volgens Visserman momenteel een onderzoek naar de Schering.

Het CDA, bijgestaan door veel partijen in de gemeenteraad, riep Visserman op tot actie. “Wij worden na zes jaar met een kluitje in het riet gestuurd”, stelde ook Tamme Spoelstra van de ChristenUnie vast. Volgens Visserman wil de gemeente ‘snel’ handelen, maar moet een bedrijf daarvoor ruimte beschikbaar stellen. Zelf heeft de gemeente namelijk geen grond meer op het industrieterrein.

Volgens de SGP is het een zaak van ‘doorpakken’. “Mogelijk is er ruimte vrij in Hasselt”, opperde Maarten Slingerland.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500