Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Buitink-Roeten 65 jaar getrouwd

Geplaatst op: 23 december 2016

Op 19 december 1951 traden Lambertus Buitink en Jantje Roeten te Genemuiden met elkaar  in het huwelijk te Genemuiden. Zij leerden elkaar  – op jonge leeftijd al –  kennen op de ijsbaan en tijdens de bekende  wandelingen op de “Kaai”  te Genemuiden.

Bertus en Jantje  werden beiden  in Genemuiden geboren. Bertus in een gezin met zeven kinderen en Jantje groeide  samen met haar zuster op.  Een  broertje is jong overleden en heeft zij nooit gekend. Bertus werkte in de melkfabriek en vervolgens in de tapijtindustrie. Jantje werkte in de huishouding.

Het echtpaar kreeg 5 zoons en 1 dochter. Vroeger nam Bertus deel aan het verenigingsleven. Maar vooral de volkstuin was zijn lust en zijn leven. Jantje ging naar de vrouwenvereniging en zij was lid van de zangvereniging. Zij mocht graag breien en handwerken. Nu gaat dat helaas niet meer vanwege het verminderde  gezichtsvermogen.

Wegens afnemende gezondheid leeft  het echtpaar wel  met beperkingen. Twee keer in de week gaat Bertus naar de dagopvang. Jantje heeft dan wat tijd voor haar zelf. Ondanks alles vindt zij de dagen snel voorbij gaan.

Het feest ter gelegenheid van hun briljanten huwelijksjubileum hebben zij gevierd met hun kinderen, 19 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. Wat hebben zij genoten! Zij kijken er met veel dankbaarheid op terug! Ondanks de drukte heeft met name Bertus het erg fijn gevonden.  “Hij houdt van gezelschap” vertelt Jantje, “het is hem niet snel te veel”.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500