Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Massale interesse in stamppotbuffet bij De Wetering

Geplaatst op: 3 januari 2017

Tekst Erik Driessen, foto Helmich Lubberts

Een vol parkeerterrein kondigt het al aan: de belangstelling voor het traditionele stamppofbuffet van Businessclub de Wetering overtreft alle verwachtingen. Meer dan tweehonderd ondernemers nuttigen de boerenkool, zuurkool en hutspot. “Dit is de grootste businessclub van een Nederlandse amateurvereniging”, zegt voorzitter Berend van Lente van Sportclub Genemuiden dan ook in zijn nieuwjaarstoespraak.

Dat is er ook één met een verhaal overigens. Van Lente spreekt de ondernemers toe via een video. “Berend heeft een mooi Sinterklaascadeau van zijn vrouw gekregen….hij zit momenteel in de lucht onderweg naar Cuba”, legt businessclub-voorzitter Raymond van Dijk uit in zijn introductie. Van Lente vlecht vervolgens het weinig positieve nieuws samen met de gebeurtenissen binnen Sportclub. Zo noemt hij in één betoog de dood van iconen als Johan Cruyff, David Bowie en Prince en de ziektes van leden van verdienste Riezebosch, Eenkhoorn en Altena.

Dat zijn de kanttekeningen bij een verder redelijk positief jaar voor Sportclub, zegt Van Lente. “Het eerste elftal voetbalt weer…wat een verschil met vorig seizoen. Verder zijn we ver met positief coachen. Onze cultuur bestaat uit wijzen op dingen die niet goed gaan, maar dat stimuleert niemand. Zeker onze kinderen niet. Dat moet veranderen”, aldus Van Lente.

Van Dijk richtte zijn terugblik en vooruitblik vervolgens op de economie. De geschiedenis en de nabije toekomst brengen vermoedelijk veel veranderingen waarmee ondernemers rekening moeten houden. Ook stond Van Dijk stil bij het gebrek aan vakpersoneel in Nederland. De ondernemer riep vooral op tot samenwerking. “Investeer in de juiste mensen, tijd en geld en sluit je aan bij de juiste netwerken, zoals De Wetering. Vergeet bij het investeren vooral niet je eigen netwerk en klantenkring. Als je niet kan delen, kun je ook niet vermenigvuldigen.”

Vervolgens luisterden de ondernemers naar de spreker van de avond: voormalig toparbiter Roelof Luinge. Die vertelde op de van hem zo bekende wijze gretig over zijn fluitavonturen. Aardig was de anekdote over het bekerduel Genemuiden -De Graafschap, waarin hij Genemuiden met een rode kaart zwaar benadeelde. “Een paar jaar terug was ik met mijn vrouw op vakantie op Sicilië en werd ik aangesproken door een lange, blonde man. Die vertelde dat hij een trauma had opgelopen van die wedstrijd. Het was Klaas van den Berg uit Genemuiden…”, aldus Luinge.

Die negeerde vervolgens volop de signalen dat zijn spreektijd erop zat. ‘De Roelof Luinge-show’ was op volle stoom. “Die uitdrukking heeft Guus Hiddink ooit bedacht, waarna ik die kreet veertien jaar lang in alle stadions van Nederland heb gehoord. Nou ja, er zijn ergere dingen”, besloot de arbiter zijn verhaal. Het stamppotbuffet van Van Gulik uit Hattemerbroek was ondertussen nog niet koud geworden.

Bij de avond waren zes nieuwe businessclubleden aanwezig. Die komen uit Ens, IJsselmuiden, Rouveen en Zwolle. Typisch geval van een regiofunctie dus, die businessclub De Wetering. Op het hoofdveld trainde ondertussen de eerste selectie van Sportclub Genemuiden alweer. Volgende week wacht immers het meteen al cruciale duel tegen ACV. Sportclub moet het dan vermoedelijk doen met de huidige selectie. Tenzij er een buitenkans is, gaat de club geen winteraankopen doen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500