Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK doet zichzelf tekort

Geplaatst op: 11 februari 2017

Foto's John Poot

De waterpoloërs van DEK speelden vandaag hun 12de competitie wedstrijd thuis tegen Zignea 2 uit Emmeloord. In een spannende en mooie wedstrijd deden de waterpoloërs zich zelf te kort door met 5-6 te verliezen. Dit was een wedstrijd die DEK had kunnen winnen.

Het eerste partje begon DEK met pressing half veld (de tegenstander op eigen helft opvangen). Dat pakte goed uit, weliswaar scoorde Zignea het eerste doelpunt maar daarna kwam de aanvalmachine van DEK op gang en werd er drie keer gescoord door Bert Roeten in een korte tijd. Het tweede partje leek DEK een wat afwachtende houding aan te nemen door die voorsprong maar dat werd door Zignea vrijwel gelijk afgestraft. Door drie keer te scoren stonden de mannen uit de polder met 3-4 voor.

Het derde partje werd DEK de bovenliggende partij. Er waren volop kansen voor DEK die ze helaas niet afmaakte doordat er in de voorhoede niet echt naar elkaar gekeken werd (voor de vrije man). Naarmate het partje verder ging  werd de wedstrijd harder en kreeg ook Zignea kansen, maar ook die wisten geen doelpunt te maken.

Het vierde partje ging qua spel gelijk op, kansen over en weer en er werd wederom hard gespeeld om de posities. Voor DEK wist Bert Roeten nog twee keer te scoren maar ook Zignea scoorde twee keer waardoor die ploeg met de winst naar Emmeloord. Aan het eind van de wedstrijd had DEK nog een gelijkspel eruit kunnen halen omdat de laatste 30 seconde met een man meer werd gespeeld, maar aanvallend konden de waterpoloërs elkaar niet vinden om de gelijkmaker te scoren. Terwijl dat qua spel zeker in had gezeten of misschien wel meer.

Door deze wedstrijd staat DEK nog steeds op de laatste plek met 4 punten achterstand op ZEW. Daardoor wordt het nog moeilijk om in deze competitie te spelen volgend seizoen.

Eindstand, DEK H1 – Zignea H2 5-6 (3-1, 0-3, 0-0, 2-2)

Doelpuntenmaker: Bert Roeten 5x

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500