Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waterpoloërs verliezen van zichzelf

Geplaatst op: 18 februari 2017

Tekst en foto's John Poot

De waterpoloërs van DEK speelden hun 13de competitiewedstrijd thuis tegen ZVV uit Vaassen. Het was een wedstrijd die voor de neutrale toeschouwer spannend was om te bekijken. Alleen dit keer verloor DEK van zichzelf met 5-8. Terwijl DEK qua spel goed mee kan doen in de 3de klasse.

Het eerste partje begon DEK met pressing half veld. Ook omdat ZVV een paar snelle zwemmers heeft, probeerde DEK op deze manier op de counter te spelen. En dat ging goed. DEK nam de leiding in de wedstrijd door een doelpunt van Anco Kattenberg en later door Frank Beens. Maar ZVV wist in deze periode toch telkens de aansluitende doelpunten te maken. De 2de periode kwam ZVV toch beter in de wedstrijd en wisten ze 3 doelpunten te maken en DEK maakte door de hand van Arnold Kattenberg een doelpunt om  in de race te blijven.

Het 3de partje ging het er hard aan toe, hier en daar waren er wat opstootjes tussen de beide partijen. Toch wist DEK zich telkens weer aan te sluiten qua doelpunten.  Alleen begon het toen zichzelf te verliezen  door dat het onderling niet zo lekker ging men zag de vrije man niet liggen, en bepaalde reacties naar elkaar bevorderden de sfeer niet echt tijdens de wedstrijd.

Het 4de partje was DEK nog wel op jacht naar de gelijkmaker en er zat nog wel een overwinning in. Maar toen ZVV nog een doelpunt scoorde, gingen de kopjes hangen en mochten de nieuwelingen hun debuut maken bij DEK.

Door dit verlies wordt het voor DEK wel steeds  moeilijker om zich te handhaven in de 3de klasse. Met nog 5 wedstrijden te spelen en 4 punten achterstand op de nummer 9 ZEW. De komende wedstrijden gaat het er echt om spannen of DEK zich kan handhaven. Het zal wel moeilijk worden want DEK moet nog wedstrijden spelen tegen ploegen die in de top 3 staan.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500