Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kinderen de zwemkunst meester

Geplaatst op: 6 maart 2017

Na maanden goed geoefend te hebben was het afgelopen zaterdag zo ver. De kinderen mochten afzwemmen voor hun A diploma. Spannend was het wel met zoveel mensen aan het bad. Eerst moesten de kinderen 25 meter met kleren aan zwemmen. Best zwaar voor deze jonge kinderen. Toen dit onderdeel voorbij was gingen de kinderen bij papa of mama de extra kleren uit doen en kregen daar nog even de laatste aanmoedigingen.

Vol goede moed gingen ze verder met de rest van het examenprogramma: 3 meter onder water zwemmen, 2 banen schoolslag, 2 banen enkelvoudige rugslag, drijven op de buik en op de rug, borstcrawl, rugcrawl en 1 minuut watertrappen. Dit ging goed en daarom hebben alle kandidaten hun diploma gekregen.

Dit zijn de geslaagden voor diploma A:

Anne-Sophie van Luttikhuizen, Auke Raatgever, Bernedien Klomp, Cicil Beens, Deborah Meijwaard, Emma-Sofie Casteleijn, Esmee van Es, Fleur Schuurman, Hanna Vos, Hessel van Dijk, Lara van den Berg, Lieke van Es, Linde Eenhoorn, Lujain Alhusni, Lynde Doorn, Lynn domine, Marlin van den Belt, Merel van de Kamp, Milan van Olst, Myrthe Breet, Nathan Roeten, Rachel van Laar, Rowan Hoogenkamp, Sara Potkamp en Twan van den Berg.

Na het A diploma was het de beurt aan de B kandidaatjes. Ook voor hen was het weer spannend. Het examenprogramma van diploma B is toch wel zwaarder dan dat van het A diploma. Zeker het eerste onderdeel met de extra kleding aan is zwaar. De kinderen lieten hierbij een sprongdraai en een platte draai zien, ook gingen ze onder een mat door en zwommen nu 50 meter in totaal. Ook de andere eisen zijn iets moeilijker dan bij het A diploma. Maar deze kinderen lieten het allemaal keurig zien en hebben hun B diploma nu ook op zak.

Dit zijn de geslaagden voor diploma B:

Anne-Brit Beens, Annelin Bruintjes, Benjamin Wezenberg, Dani Gregoire, Dorieke van Wijhe, Egbert Withaar, Erik Schaapman, Jan van Wendel, Jan-Dirk Beens, Lara Norder, Lars Beens, Lize Penterman, Louise Palland, Maximillian Kater, Mees Kragt, Micha van den Belt, Niels van de Pol, Phyline Naberman, Quincey van Dieren, Rutger Westhoff, Sabine Vahl, Sterre Brouwer en Tristan Kater.

Naast de kinderen die voor hun B diploma zwommen, hebben de kinderen die voor hun C diploma ook laten zien wat ze geleerd hebben. Het eerste onderdeel met de kleren waarbij ze 4 banen in totaal moeten zwemmen is erg zwaar. Die kinderen lieten hierbij zien dat ze  in de help houding konden drijven, over een vlot konden klimmen en er onder door konden zwemmen. Ook de andere eisen zijn moeilijker dan bij het B diploma. Maar deze kinderen lieten het allemaal keurig zien en hebben hun C diploma nu ook op zak.

Dit zijn de geslaagden voor C:

Anna Kloosterman, Elianne Visscher, Lindsey van Dam en Thomas Lok.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500