Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub ondanks overwicht ten onder

Geplaatst op: 1 april 2017

Sportclub Genemuiden kreeg zaterdag tegen CSV Apeldoorn in de slotfase de kous op de kop. De groen-witten kregen veel kansen om zelf op 2-1 te komen, maar maakten weer eens kennis met de aloude voetbalwet: wie niet scoort, krijgt aan de andere kant een goal tegen. Met de 1-2 in de 89e minuut deed CSV Apeldoorn bovendien goede zaken bovenin de ranglijst. De Apeldoorners passeren Genemuiden.

Genemuiden kreeg ook voor rust de meeste kansen, maar faalde steeds in de afwerking. Van Slooten liet na een klein half uur aan de andere kant zien hoe het wel moest: hij werkte de 0-1 binnen. Daarna kreeg Genemuiden opnieuw kansen, maar van scoren kwam het niet. Met een tweede gele kaart voor Boers kwamen er na rust alleen nog maar meer mogelijkheden bij.

Dat bleek al snel. Martijn Jansen, voor het eerst weer in de basis, kon al na 50 minuten de 1-1 binnen tikken. Daarna veranderde de gewone regen in een ware kansenregen. Menting, van Dalfsen en Kavak kregen meerdere kansen, maar doelman Jansen bleek vaak een sta in de weg. Ook het inbrengen van de van PEC teruggekeerde Matthias Breman, Van der Kolk en Frank Jansen zorgde niet voor een doelpunt.

Uit de kluts maakte Krijns uiteindelijk de onverdiende, maar oh zo belangrijke 1-2. Curieus moment in de slotfase: CSV-speler Van Dalen kreeg op de reservebank een rode kaart.

Bovenin kwam DOVO niet verder dan een 0-0 bij NSC Nijkerk, terwijl ACV op eigen veld verloor van Flevo Boys. Staphorst won wel.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500