Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Politiek blij met woningbouw op de Kamperzeedijk

Geplaatst op: 6 april 2017

Een zogenoemde coördinatieregeling moet vaart in de woningbouwplannen op de Kamperzeedijk houden, maar de gemeenteraad trapte donderdag toch nog even op de rem. Pas bij de volgende gemeenteraadsregeling gaat het sein voor deze regeling definitief op groen. Met name Gemeentebelang wil nog een aantal vragen beantwoord zien.

Afgezien daarvan is iedereen blij met woningbouw op de Kamperzeedijk, al heeft de planvorming lang geduurd. Al in 2014 was er een akkoord tussen gemeente, Dorpsbelang en grondeigenaar Selles. Uiteindelijk kan als alles meezit volgend jaar de schop in de grond voor eerst zes starterswoningen. “Dat was de nadrukkelijke wens van het dorp”, aldus wethouder Speksnijder. Jonge gezinnen betekent immers een toekomst voor de school en andere voorzieningen.

Roel Withaar vroeg zich af of de prijs van maximaal 150.000 euro nog steeds geldt, omdat de prijzen de laatste jaren zijn gestegen. Speksnijder zegt daarvan nog steeds uit te gaan. Als de starterswoningen zijn verrezen, is er nog plek voor drie-onder-één kapwoningen en twee vrije sector woningen.

De gemeente hoopt het plan te bespoedigen met een zogenoemde coördinatieregeling. Normaal gesproken volgen nu ruimtelijke procedures, vaststellen bestemmingsplan en het verkrijgen van de omgevingsvergunning. Inclusief mogelijke beroepen zou dat nog eens vier jaar in beslag kunnen nemen. Met een coördinatieregeling worden meerdere zaken tegelijk behandeld. Bezwaarmakers krijgen bovendien maar één keer een kans. Dit proces neemt dan maximaal een jaar in beslag.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500