Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ten Hoeve wint vlucht vanuit

Geplaatst op: 30 april 2017

Vrijdagavond gingen er 585 duiven de manden in met bestemming het midden belgische Isnes. Het weer was zaterdag aan de frisse kant doch om 10.00 uur kregen ze toch de vrijheid. Omstreeks deze tijd werden de concoursen van elke afdeling gelost. De lucht boven Belgie zat dan ook vol met nederlandse duiven. Het is de bedoeling van de bond om kruisende convooien te vermijden doch dit was dus zaterdag absoluut onmogelijk. Maar als alles meewerkt is dit nou ook weer niet zo’n groot probleem. De duiven zoeken en vinden hun weg wel naar huis, de liefhebber heeft er kennelijk meer last van.

Om 13.04 uur meldden de eerste duiven zich boven Genemuiden. Bij de een kwamen ze beter binnen dan bij de ander doch het electronische kloksysteem maakt de dienst uit. Binnen een minuut werden de eerste 7 duiven geconstateerd. Jan ten Hoeve bleek de overwinnaar te zijn op slechts 2 seconden gevolgd door Herman van der Haar die op zijn beurt weer enkele seconden voorsprong nam op Siem en Karst Kolk. De eerste duiven maakten een snelheid van ca. 82 km per uur. Gerrit Jan Beens maakte er met 10 duiven bij de eerste 22 een one man show van, dit zal hoogstwaarschijnlijk de enigste keer zijn dit jaar. Om 13.17 uur werd het concours gesloten.

De uitslag

1-7 Jan ten Hoeve

2-24 Herman van der Haar

3 Siem & Karst Kolk

4-11-12-13-16-17-19-20-21-22 Gerrit Jan Beens

5 Tiem Schilder

6 Dirk Altena

8 Bert Eenkhoorn

9-10 Piet Breman

14 Albert van der Haar

15 René van der Sluis & znn.

18 Bert Bekendam

23-25 Albert van Riesen

A.s. zaterdag moeten de duiven terug komen vanuit de belgisch/franse grensplaats Quievrain, afstand 295 km

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500