Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Belijning Burgemeester Ten Veldestraat moet foutparkeren tegengaan

Geplaatst op: 2 mei 2017

In de Burgemeester Ten Veldestraat komen binnenkort lijnen die duidelijk moeten maken waar wel of niet geparkeerd mag worden. Afgelopen zaterdag zorgden foutparkeerders er nog voor dat de brandweer niet bij een brandje in die straat kon komen.

 Al langer is de gemeente op zoek naar oplossingen voor het parkeerprobleem in de nabijgelegen Prinses Beatrixstraat. Met verschillende bewoners en betrokken praatte de gemeente de afgelopen maanden over het parkeerprobleem. Regelmatig staan daar auto’s zodanig geparkeerd, dat andere verkeer er nauwelijks nog langs kan. Ook overdag staan er vaak auto’s op en naast de stoep geparkeerd, terwijl er voldoende naastgelegen parkeervakken leeg zijn.

De gesprekken leidden tot diverse mogelijke oplossingen, waarbij uitgangspunt is dat duidelijk wordt waar wél en níet geparkeerd mag worden. De gemeente gaat dan boetes uitdelen aan foutparkeren. Verder moet de leefbaarheid in de straat beter en moet er altijd ruimte zijn voor hulpdiensten. De gemeente onderzoekt nu of de oplossing haalbaar en te betalen zijn.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500