Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veteraan op de Calvijnschool

Geplaatst op: 4 mei 2017

Op 4 mei was er in groep 8 van de Johannes Calvijnschool een veteraan. Meneer van den Berg – luitenant-kolonel bij defensie – kwam in vol ornaat de school binnen. Compleet met alle uitgereikte medailles die hij kreeg na zijn missies. Hij vertelde over zijn vredesmissies in Angola en Kosovo. Ook hoorden de leerlingen dat hij over een aantal weken naar Afghanistan zal gaan.

Het was bijzonder om te horen hoe een missie georganiseerd en uitgevoerd wordt. Maar de leerlingen werden ook ‘meegenomen’ in een pantserwagen in Afghanistan. “We zagen steeds een stukje film en werden keer op keer voor een dilemma geplaatst: maak ik keuze A of keuze B? Elke keuze had consequenties voor de militairen, maar soms ook voor de bevolking…..Al met al een interessante en leerzame middag voor alle toehoorders.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500