Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Juffrouw Jannie bij d’ Olde Soldoat

Geplaatst op: 8 mei 2017

Juffrouw Jannie speelt zaterdag in d’ Olde Soldoat. De Zwolse band is in 1997 opgericht door Gerwin Beumer, Thomas Rosdorff en Maurice de Haan vanuit de vraag van een vriend om live-muziek te verzorgen op zijn afstudeerfeestje. Met twee akoestische gitaren en een tamboerijn werden covers gespeeld die elk bandlid vanuit de ervaringen in andere bandjes ingebracht had.

De tamboerijn werd vervangen door een snaredrum en later door een cajón (Spaans percussie-instrument), hihat en bekken. En er is een vierde bandlid bij gekomen in de persoon van Sebastiaan van Olst op de basgitaar. Met hem heeft Juffr. Jannie veel mooie optredens verzorgd. Van voorprogramma’s van Jan Smit en Nick en Simon tot kerstshows met Ronnie Ruysdael en de Koninginnedagafsluiting in de tent op het Grote Kerkplein te Zwolle. De band is zelfs naar Praag afgereisd om een optreden te verzorgen in een prachtige locatie onderaan de Karelsbrug.

Het optreden begint zaterdag om 22.00 uur, entree vijf euro.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500