Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verbazing op banenmarkt JobTrans

Geplaatst op: 12 mei 2017

“Mensen verbazen zich over de enorme hoeveelheid vacatures. En wij hebben in het eerste uur al het aantal mensen gehad dat we verwacht hadden over de hele tijd.” Wil-Jan van Dijk van JobTrans kan al na een uur tot de conclusie komen dat de banenmarkt een succes is. In samenwerking met het UWV, de OVG en installatiewerk Noord Oost kunnen mensen vrijdagmiddag terecht in het nieuwe pand van JobTrans en de locatie van het OVG.

Bewust is er gekozen voor het eind van de vrijdagmiddag en de vrijdagavond. “We willen ook de groep bereiken die al werk heeft, maar niet op zijn of haar plek zit. Die kunnen kijken of een wisseling van baan een optie is.”

Keuze genoeg, zo blijkt. “Er is een groot tekort aan personeel”, zegt Van Dijk. “Wij proberen mensen kennis te laten maken met de sector. We vragen ook wat ze zelf willen in de branche. Mogelijk kunnen we ze dan koppelen aan een bedrijf.”

Ook voor bedrijven is daarin nog werk aan de winkel. “Een 18-jarige is qua loon misschien goedkoper, maar iemand van 60 heeft ervaring. Misschien is zo iemand onderaan de streep nog wel goedkoper en beter. Dat verschil moeten bedrijven ervaren.”

JobTrans is er in ieder geval voor beide groepen. “Ik sprak net iemand van 18, en daarna iemand van 61. Die van 18 wilde vrachtwagenchauffeur worden, maar heeft alleen een B-rijbewijs. Met zo iemand gaan we dan het gesprek aan waarom hij dat wil. Daarna laten we hem een uur op de vrachtwagen rijden. Vindt ‘ie het daarna nog steeds leuk, dan gaan wij misschien zijn rijbewijs wel betalen. We maken dan een studie-overeenkomst.”

Dat laatste is geen uitzondering. “We hebben nu vijftien mensen in dienst waarvan wij het rijbewijs volledig hebben betaald. En dat zijn ze niet allemaal hoor. Zulke mensen worden vaak, soms al na een halfjaar, overgenomen door het bedrijf waar diegene geplaatst is. Een win-winsituatie.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500