Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Slecht nieuws voor organisatie Genemusiment

Geplaatst op: 24 mei 2017

Slecht nieuws voor Genemusiment: nadat eerder de gemeente de subsidiekraan al dicht draaide, stopt nu ook de provincie Overijssel een bijdrage aan het evenement. Genemusiment behoort niet tot de categorie ‘kleine evenementen’ die Overijssel wil steunen. Volgens de adviescommissie, die de aanvragen heeft beoordeeld, is dit tweejaarlijkse evenement in Genemuiden onvoldoende onderscheidend, heeft het te weinig regionale potentie, scoort het ook niet op het criterium ‘vernieuwend’ en zou het te weinig aansluiten bij het profiel van de streek.

Dit besluit betekent een forse streep door de rekening van de ‘werkgroep Genemusiment’. Er was gehoopt op een provinciale bijdrage van € 10.000,=. SCEG-voorzitter, en lid van de ‘werkgroep Genemusiment’ Harrie Rietman geeft aan wat dit voor de organisatie betekent.

“Om de organisatie nu financieel rond te krijgen gaat een hele krachttoer worden. Nadat enkele jaren geleden de gemeente Zwartewaterland de subsidiekraan al een heel stuk dicht heeft gedraaid, valt nu ook de steun van de provincie weg. Het wordt zo wel heel moeilijk om dit fantastische feest overeind te houden. Gelukkig hebben we dit jaar een geweldige hoofdsponsor, zodat we op dit moment nog geen reden zien om in het programma te gaan snijden. En ook van de kant van het plaatselijk bedrijfsleven ondervinden we weer heel veel steun. Maar het zal duidelijk zijn dat het een gevalletje wordt van “alle hens aan dek”.

Over wat rode cijfers kunnen betekenen voor de toekomst van Genemusiment, wil hij zich nog niet uitlaten. “Voorlopig zetten we alles op alles om te voorkomen dat die rode cijfers er gaan komen. Het zou toch doodzonde zijn wanneer dit evenement, dat als familiefeest de Biestemerkt inmiddels naar de kroon steekt of misschien al wel voorbijgestreefd is, niet meer georganiseerd kan worden. We gaan er vanuit dat de Genemuider samenleving voldoende power in zich heeft om, dan maar zonder provinciale bijdrage, zich Genemusiment niet zomaar te laten afnemen”.

Het programma begint overigens steeds vastere vormen aan te nemen. Inmiddels is de Militaire Kapel Johan Willem Friso vastgelegd als klapstuk van de avond. Op het plein achter ‘t Olde Staduus krijgt een fantastisch kinderprogramma ook steeds vastere vorm. En het wordt nog passen en meten om alle plaatselijke muzikanten een goede plek te geven op één van de podia op het Havenplein of in d’Of van de familie Van Dalfsen. Ook in het Tapijtmuseum, het Historisch Centrum Genemuiden, de Nederlands Hervormde Kerk en De Meente zal op 16 september heel wat te beleven zijn.

Het enige waar de werkgroep zich nog wat zorgen over maakt is ‘het Ondernemersplein’. De bedoeling daarvan is om een podium te bieden aan plaatselijke bedrijven om de bezoekers kennis te laten maken met innovaties binnen hun onderneming. “We weten wel zeker dat er voldoende gebeurt binnen die lokale bedrijven: vernieuwende procedés, verrassende producten, volgens ons is er genoeg te tonen, waar een groot deel van de plaatselijke bevolking wel interesse in zou hebben, maar eigenlijk geen weet van heeft. Dat willen we graag een plek geven, binnen Genemusiment, maar het is pas leuk wanneer daar echt een redelijk aantal, toch zeker zo’n vijf of meer bedrijven, acte de présence geven”, zegt Rietman. Ondernemers kunnen zich aanmelden via harrierietman@gmail.com.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500