Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Buitenbosch blijft verrassen met nieuwe producten

Geplaatst op: 31 mei 2017

Broodjes bestellen bij Buitenbosch is nu nog eenvoudiger. Via de nieuwe website www.buitenbosch.nu zijn bestellingen makkelijker door te geven en dat voorkomt wachttijden. De site is een van de nieuwigheden bij Buitenbosch. Voor de ingang is bijvoorbeeld ook een klein terras gerealiseerd. “Daar schenken we koffie en thee van Bij Sigrid en mensen kunnen er rustig hun broodje opeten”, vertelt Harold van Dalfsen.

Hij is ondertussen vijf jaar bezig met Buitenbosch en de laatste jaren in de oude smederij aan de Markt. “Dat is nog steeds een schot in de roos. Mensen van buiten Genemuiden zijn altijd onder de indruk van de zaak. De sfeer past ook goed bij ons assortiment. We zitten bovendien nog steeds in de lift”, aldus Van Dalfsen.

Het aanbod bij de delicatessenwinkel is ook steeds breder. Natuurlijk is er veel kaas, onder meer van Weijdeland, waarvan de jong belegen dit jaar is uitverkozen tot kaas van het jaar. “Onze Old Gaellemuun loopt ook heel goed. Dat heeft zoals veel met beleving te maken. De afbeelding van de oude Nachtweg zorgt daarvoor. Ook broodjes met Old Gaellemuun behoren tot de toppers.”

Even rondkijken in de zaak levert meer bijzondere producten op. Opvallend zijn de flessen Lolea sangria. “Die zag ik ooit op vakantie in Spanje en daarna op een horecabeurs. De flessen zijn heel mooi, waardoor je ze kunt bewaren als ze leeg zijn. Met Moederdag hebben we er veel verkocht, vaak in combinatie met een pakketje. Daar ligt ook onze kracht: wij proberen daar echt iets moois van te maken. Als je iets leuks krijgt, geef je dat later ook weer aan iemand anders.”

Voor de mannen is er al enige tijd Maallust-bier. Dat is een steeds populairder merk speciaal bier dat wordt gebrouwen in Veenhuizen. “Ook dat is weer een product met veel beleving dat je ook in een mooi pakket kunt krijgen. Wij zijn de enige in Genemuiden die dit bier verkoopt. Maallust verkoopt alleen aan horeca en speciaalzaken. Dit wordt rond Vaderdag ongetwijfeld weer een topper.”

Achter de toonbank staat hoog op een plankje ‘Agroposta’, een drankje van heel andere orde. “Hiermee maak jezelf ouderwetse limonade. Zo proberen we voor alle doelgroepen iets in huis te hebben: kinderen, vrouwen, mannen en stellen. Ook voor de Avondvierdaagse kun je hier terecht. Wij hebben worsten die je goed aan een touwtje om je nek kunt dragen.”

Streekgerechten in het assortiment vindt Van Dalfsen ook belangrijk. Naast de producten die verwijzen naar Genemuiden is er meer. “Vruchtendrank en jammetjes van Vink uit Kraggenburg bijvoorbeeld of mosterd van het Wijndragersgilde uit Zwolle. Zo proberen we steeds weer met verrassende dingen te komen. En daarnaast hebben we traktatietoppers als gevulde koeken, saucijzenbroodjes en frikandelbroodjes, die ook populair zijn bij de bedrijven.”

Alle lekkernijen zijn terug te vinden op de nieuwe website, die is gemaakt door Active Creations uit Zwartsluis.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500