Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bijna 1400 wandelaars warm onthaald

Geplaatst op: 15 juni 2017

tekst en foto's: Erik Eenkhoorn

Warm, in meerdere opzichten. Met een temperatuur ruim boven de 20 graden was het zomers warm voor de 1378 wandelaars die meededen aan de wandelvierdaagse. Al de wandelaars werden daarom ook warm onthaald aan de Koppel.

Voordat ze bij de Koppel aankwamen moest er eerst gewandeld worden. Aan de Randweg ontvingen ze een heerlijk zakje Chips, wat niet alleen werd genuttigd door de wandelaars, maar ook Meeuwen genoten volop mee

“Mama, kijk eens wat ik van oma gekregen heb”, schreeuwt een meisje in een buggy, wijzend op de zak snoep die ze net om haar nek heeft gekregen. Even niet veel later wordt ze tegengehouden door een tante die een bloemetje voor mama heeft en een grotere snoepzak dan de vorige voor het meisje

De wandelaars liepen via de Achterweg en Langestraat naar de Meente waar het defilé werd afgenomen. Bewoners van de Meente en Weidegreven stonden buiten om de wandelaars te begroeten.

Bewoners van onder andere Akkerwinde, de Spil, Blokhuis en Muiderheim hebben dit hele stuk ook gelopen en het was goed te zien hoe trots Genemuiden op hen was, bepakt en bezakt met allemaal snoep zijn ze naar de Overtoom gelopen waar ze het felbegeerde kruisje op konden halen. “Vuule he”, zegt Henk Eenkhoorn, wijzend op zijn snoepzakken. “Maar, het gaat in de kast, want anders wordt je er veel te dik van”, lacht hij.

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500