Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hollandse Nieuwe bij Timmerman

Geplaatst op: 16 juni 2017

Het was deze week ‘Vlaggetjesdag’ en dat betekent dat de nieuwe haring weer in het land is. Gisteren was die in Genemuiden al verkrijgbaar bij het Visservicepoint van Vishandel Timmerman, morgen weer maar dan op de markt.

Haringkoningin Dieverke Kanis was in de winkel om alle haringen schoon te maken. Op bestelling, en vers van het mes. “Nieuwe haring moet je maar een paar minuten in het voren schoonmaken”, vertelt ze. “Dan blijft ‘ie het lekkerste.”

Bij de haring serveert Timmerman, volgens de traditie, korenwijn. Om de traditie kracht bij te zetten, komt dat uit een kruik. Er zijn ook uitjes verkrijgbaar bij de haring, maar de haringkoningin is daar geen voorstander van. “Echte haring is zonder uitjes.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500