Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente wil af van oude school Van Arkelstraat

Geplaatst op: 21 juni 2017

De gemeente gaat de oude school aan de Jan van Arkelstraat verkopen. Dat is althans het advies in een Accommodatiebeleidsplan waarover de gemeenteraad volgende week spreekt. In het gebouw waar eerder onder meer De Vogelaar en de Ichthus gevestigd waren, zitten nu nog het consultatiebureau, twee peuterspeelzalen en een aantal zorgorganisaties. Recent is het Centrum voor Jeugd en Gezin verhuist naar het gemeentehuis in Hasselt.

Voordat er een bord ’te koop’ op het pand wordt geplaatst, moet eerst worden bekeken of de peuterspeelzalen bij de scholen ondergebracht kunnen worden. Ook gaat de gemeente onderzoeken of het gebouw soelaas kan bieden aan basisscholen die extra ruimte kunnen gebruiken. Dat is op de Ichthus School aan de overkant van de straat bijvoorbeeld het geval.

Onderdeel van het beleidsplan is ook een onderzoek naar de mogelijke privatisering van het Historisch Centrum Genemuiden, dierenweide Taghof, de volière in het plantsoen en de sanitaire voorziening in de haven.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500